Väyrynen: Kansalaispuolue ei ole tilittänyt maksuja mukeista ja kirjoista – syytöksiä sinkoilee hajonneen puolueen molemmista leireistä

0

Kansalaispuolueen perustaja Paavo Väyrynen kirjoittaa blogissaan, että meneillään on puolueen kaappausyritys. Puheenjohtaja Sami Kilpeläinen, varapuheenjohtaja Piia Kattelus ja jäsen Tuula Komsi ovat syyttäneet Väyrystä taloudellisista väärinkäytöksistä, mutta Väyrysen mukaan syytöksillä pyritään siirtämään huomio pois kolmikon omista laittomuuksista. Väyrynen pitää erottamistaan kansalaispuolueesta laittomana.
Väyrysen mukaan Helsingin käräjäoikeus saa pian käsiteltäväkseen uusia moitekanteita. Hän kertoo harkitsevansa myös kolmikon saattamista rikosoikeudelliseen ja korvausvastuuseen.
Väyrynen on jo hakenut täytäntöönpanon keskeyttämisen päätöksille puolueen hallituksen kokouksissa joulukuussa ja helmikuun lopussa.
– Hallituksen jäsenenä en vieläkään tiedä, mitä kokouksessa (helmikuussa) päätettiin. Kun kävi ilmi, että siinä on ainakin erotettu laittomasti puolueen jäseniä, minun oli pakko jättää Helsingin käräjäoikeudelle 27.2. moitekanne ja vaatia täytäntöönpanokielto kokouksessa tehdyille päätöksille, Väyrynen kirjoittaa blogissaan.

Väyrynen: Jouduin lainaamaan puolueelle rahaa

Väyrynen katsoo, ettei kansalaispuolueen rahoituksessa ole tapahtunut mitään laitonta. Hän sanoo joutuneensa hoitamaan yksin puolueen rahaliikennettä, vaikka Kilpeläisen piti ottaa puheenjohtajaksi tultuaan vastuu puolueen taloudesta. Väyrynen kertoo joutuneensa lainaamaan omia varojaan puolueen laskujen maksamiseen.
– Valitsijayhdistyksen toimintaa jouduin tukemaan lainaamalla sille 42 000 euroa Suomen linja ry:n kautta. Vaalien jälkeen jouduin rahoittamaan kampanjaa omista varoistani vielä 38 000 eurolla, hän kirjoittaa.
– Minulla on puolueelta huomattavat kiistattomat saatavat. Osa niistä johtuu siitä, että puolue ei ole tilittänyt maksuja niistä mukeista ja kirjoista, jotka se otti myytäväkseen.
Kolmikko: Väyrynen nimesi ”Terijoen hallituksen”

Myös Väyrysen erottanut kolmikko on tuonut julki oman näkemyksensä vyyhdestä. Sen mukaan Väyrysen lauantaina Oulussa järjestämä kokous oli laiton. Kokoukseen osallistui 14 kansalaispuolueen jäsentä, ja siinä valittiin oma puoluehallitus.
– Väyrysen luottamusaseman väärinkäytökset puoluehallituksen jäsenenä saivat jatkoa lauantaina samana aamuna hänen yksin kokoon kutsumallaan laittomalla varjokokouksella ja nimeämällään ”Terijoen hallituksella”, sanoo puheenjohtaja Kilpeläinen tiedotteessa.
Molemmat ryhmittymät pitävät alkavalla viikolla tiedotustilaisuuden Helsingissä. Väyrysen joukot ovat äänessä maanantaina ja Kilpeläisen keskiviikkona.

https://www.paavovayrynen.fi/2018/03/04/meneillaan-on-laiton-kaappausyritys/

STT

Kuvat: