Salon keskustan uudistamissuunnitelmia esitellään kaupungintalolla ensi torstaina.

Ihmiset pääsevät tutustumaan muun muassa uudistuvaan Vilhonkatuun, joka on keskustavisiossa Annankadun ja Länsirannan välillä kävelykatu. Vilhonkadun suunnittelu pitää sisällään myös kirjastopihan avaamisen katualueelle sekä sisäpihan kunnostuksen.

Salon kaupunki on teettänyt suunnitelmasta myös videon:

Keskustan katuympäristön tulevaisuusvisio ulottuu vuoteen 2035 asti.

Yleissuunnitelma on nähtävissä huhtikuun 20. päivään saakka Halikon virastotalolla. Sitä voi tarkastella myös verkossa osoitteessa www.salo.fi/visio2035.

Yleisötilaisuus kaupungintalolla valtuustosalissa torstaina 22.3. klo 18.

M H

Ja paljonkohan tähänkin videoon on palanut kaupungilta rahaa? Ja paljonko sitä palaisi jotta tämä suuruudenhullu visio toteutuisi?

eräjorma

Ongelma on se, että Salosta puuttuu Turun kaltaiset ”ihmismassat”. Täällä oikeasti ei kannatta laittaa sellaiseen rahaa, mitä ei tarvita.

Kankkulan kaivo

Niin puuttuvat; tätä menoa v. 2030 on Salossa niin vähän asukkaita, että kummoisiakaan bulevardeja ei tarvita, sen paremmin autoille kuin kevyellekään liikenteelle. En jaksa mitenkään uskoa, että tällaisia massiivisia ja erittäin hintavia rakennelmia tekemällä saadaan kaupunkiin yhtään henkilöä houkuteltua, tai pois muuttoa kaavailevaa muuttamaan mieltään.

ristus

Kahden kulkijan takia ei kävelykatua tarvita. Paljonko porukkaa liikkuu nyt Annankatu-Asemakatu välillä. Nekin viisi ihmistä mahtuu jalkakäytävälle.

Oikea suunta

Kävelykadun keskelle sopisi maaseudun tuoretuotteiden ulkomyynti silloin kun ei ole toripäivä. Suoraan tuottajilta ostettavat kotimaiset hedelmät, vihannekset, leivonnaiset ja kalat vetää paikalle ostajia aina. Varsinkin Salossa kun ei ole kauppahallia, eikä tuoretuotteiden palvelutiskillä varustettua markettiakaan ihan vieressä.

Urpo

Viihtyisyys houkuttelee ihmisiä ja tuossa on se puoli kunnossa. Muutenkin näyttää hyvältä, kustannukset tietysti huolettaa, kun kivetys ei ole halpaa

Urpo

Ai niin, Salon kaupungin kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelma 2016 mukaan pyörätieverkosto (yhdistetty jk ja pyörätie) pitäisi olla huomattavasti nykyistä laajempi ja laadukkaampi vuonna 2030 tavoitteena olevan lihasvoimalla tapahtuvan kulkutapamuodon suosion kasvattamisen tukemiseksi. Toivottavasti tuon ohjelman toteutumista ei ole unohdettu. Suunnitelmia ja selityksiä on mukava tehdä, mutta kenenkään etua ne ei pöytälaatikossa palvele varsinkaan, kun paperi on kaupungissa monella tasolla hyväksytty. Yhdessä keskustan kehittämisen kanssa kokonaisuus olisi linjakas ja ihmisten tarpeita palveleva. Jos hallituksen tuore esitys sähköavusteisten pyörien hankintatuesta hyväksytään, madaltuu kynnys kulkea nykyistä suurempi osa matkoista auton sijaan polkupyörällä jo kesällä. Autoiluun tottuneet varmasti pyrkivät edistämään tällaista kehitystä kaikin tavoin,… Lue lisää »

Jerppu

Niin, kun nyt saataisiin pyörätiet edes Salon keskustan ja suurimpien entisten kuntakeskustojen välille. Alkaen lähimmistä eli Kaivola ja Muurla, joista kummastakaan ei ole kevyen liikenteen väylää Saloon. Siinä suunnitelmassa toki on, mutta ei se kauheasti lämmitä, kun pitää rekkarallin keskelle lähteä talvipyöräilemään. Kun olisi edes reilun levyiset pientareet, niin voisi uskaltautua yrittämään. Ja julkinen liikenne tietenkin kuntoon, koska kaikki eivät voi pyöräillä, edes sähköpyörällä. Enkä nyt puhu pelkästään pyörätuolin käyttäjistä, ihmisillä on lukuisia eri syitä kykenemättömyyteen ajaa fillarilla. Erilaisissa Länsirannan kehityssuunnitelmissa kummastuttaa se, että parkkipaikoiksi on niissä laskettu kauppakeskusten parkkitilat, joita saavat vain ko. kauppakeskusten asiakkaat käyttää (ainakin tähän asti… Lue lisää »

Jerppu

Minä ottaisin, ahkerana kirjaston käyttäjänä, mieluummin lisää parkkipaikkoja kirjastolle. Kiitos.

Jamppe

Täysin samaa mieltä, kirjastoon on hiukan vaikea mennä kun kaikki lähialueen parkkipaikat on kortilla. Enkä oikein usko että kaikki Vilhonkadun yrittäjät haluavat asiakkaittensa lähtevän parkkipaikkojen perässä muualle.

MDI

Mistähän parkkipaikkojen pulasta oikein maristaan? Auton on aina saanut parkkiin kirjaston kohdalle Länsirantaan, toki kesän iltatoreilla ne paikat ovat kirpparimyyjien käytössä, mutta muutoin on aina tilaa. Missään en ole Salossa kohdannut paikkapulaa, ja lisäksi kaikki paikat ovat ilmaisia, mutta vetelälle salolaisautoilijalle tuulikaappikin on liian kaukana.

Jerppu

Koskahan olet niitä paikkoja käynyt siellä katselemassa? Hyvin usein on sekä isompi parkkialue Cumuluksen edessä että pienempi kirjaston vieressä molemmat täynnä. Iltatoripäivisin lähin vapaa paikka löytyy yleensä jostain Halikon paikkeilta.

Epävarma

Miten voi olla kaikki parkkiruudut täynnä jos vain 2-5 ihmistä on keskustassa arkisin. Jokin ei nyt täsmää kommenteissa?

Jerppu

Haluaisin myös muistuttaa, että ihmisillä voi olla muitakin syitä käyttää autoa ja välttää pitkiä kävelymatkoja kuin laiskuus.

Vain kahden parkkipaikan tähden

Juuri äsken edellinen kommentoija ”ristus” nimeltään kertoi että ehkä kaksi ihmistä kummittelee keskustassa päivisin. Ilmeisesti parkkipaikkoja onkin liikaa.

Vihollisen selustassa

Voitaisiin ehkä siirtää koko kirjasto teidän olohuoneeseen. Olisi sinullekin helpompi lähestyä kirjahyllyä.

Salon suosija

Salo on ollut autoilijalle helppo paikka käydä ostoksilla. Kävelykatuja ei tarvita, koska kävelijöitä ja ihmisiä on keskustassa vähän. Salo on laaja alue, ja keskustaan tullaan autolla. Jos pysäköintipaikkoja vähennetään ja keskustaan tuleminen koetaan hankalaksi, tullaan jatkossa vain isoihin marketteihin, joilla on myös isot pysäköintipaikat. Keskusta hiljenee entisestään. Ei sinne kukaan kävelylle tule ennen ostosten tekoa.

Salosta

Olet mielestäni täysin väärässä. Nimenomaan ne asiakkaat tulevat kävellen jos näin halutaan.

Ketriina

Video on kyllä realistinen. Tyhjää kiveystä ja umpeen lyötyä valkoista seinää kilometrikaupalla, muutama eksynyt ihminen siellä täällä. Autiolta näyttää.

Vasa

Kukahan noilla violeteilla naakkojen likaamilla penkeillä sitten istuisi?

Turhautunut

Onko mitään ajatusta siitä, minkä kokoinen Salo on pinta-alaltaan? Se on aika harva, joka tulee keskustaan kävellen tai polkupyörällä. Mutta mikäs siinä, autioksi vain loputkin myymälätilat..

Urpo

Minun on kovin vaikeata ymmärtää, miksi kulkuyhteyksien parantaminen autioittaisi keskustan myymälätiloja. Voisiko joku selittää tätä yhtälöä? Harvassa joka tapauksessa ovat ne, jotka Särkisalosta kävellen Salon keskustaan tulee. Pyöräilymatkan päässä on silti mm. Halikko, Pertteli ja Muurla entisen Salon kaikkien kaupunginosien lisäksi eli merkittävä määrä ihmisiä sijaitsee tuolla alueella. Tällä hetkellä heistä liian suuri osa tulee keskustaan autolla aiheuttaen turhaa moottoriajoneuvoliikennettä ja tuottavuuden heikentymisen lisäksi aiheuttavat yhteiskunnalle lisää kustannuksia. LM:n laskelman mukaan pyöräilyn lisääntymisen 20 prosentilla hyötypotentiaali Suomen tasolla on 4 mrd. Kellä on varaa olla käyttämättä tuosta edes puolet, jos arviosta leikataan löysät pois ja vähän enemmänkin? Itse pyöräilen keskustaan… Lue lisää »

Jerppu

Muurlaan ja Kaivolaan, saati moneen pienempään kylään, ei mene Salon keskustasta pyörätietä tai muuta turvallista pyöräilyreittiä, ei edes kunnollisia pientareita.

Muurlalainen

Ihailen niitä rohkeita jotka pyöräilevät 110-tietä keskustaan. Ehkä tulevaisuudessa kaikki hoituu paremmin kun rekkaralli käynnistyy jätelaitokseen. Nyt kesäisin voi ihailla keskimäääräistä roskaisempia tien pientareita.

mössykkä

Vilhonkatua pääsee jo nyt erinomaisesti ja turvallisesti kävelemään ja pyöräilemään leveitä väyliä pitkin. Tälläkään hetkellä ei varmasti ole kenenkään pyöräily- tai kävelyharrastuksen esteenä se, kun Vilhonkatu ei ole Plazasta joelle asti kävelykatua. Nuo ydinkeskustaa koskevat suunnitelmat eivät mitenkään paranna keskustan saavutettavuutta kävellen tai pyörällä. Pyörätieverkosto laajemmassa mittakaavassa on sitten eri asia, mutta jos pyörällä pitäisi saapua matkojen päästä (esim. 10 km), ei muutamalla sadalla viimeisellä metrillä ole niin dramaattista merkitystä, ainakaan tässä tilanteessa, kun ratkaisu on jo nykyisellään hyvä. Päin vastoin, kaiken maailman norkoilijat, teiniporukat ja tiellä pyörivät feissarit ja kerjäläiset ovat pikemminkin este pyöräilijöille, niitähän tällä väylän viihtyvyyden lisäämisellä… Lue lisää »

Allan

Olisikohan mahdollista suunnitella kävelykadun yhteyteen robottibussikaista esteettömälle robottibussille, jolloin huonosti liikkuvat voisivat käyttää sitä palvelujen ja torin äärelle?
Tällaisten robottibussien ei tarvitsisi liikkua kovaa vauhtia, ja bussi voisi pysähtyä matkan varrella muutamalle pysäkille.

Huoh

Salossa ei kannata suunnitella yhtään mitään. Kaikkea vastustetaan. Aika rakentaa ihan uusi keskusta vaikka moottoritieliittymän varteen. Vanha keskusta jääköön jäärille.

Urpo

Mössykkä, tässä yhteydessä on vahingollista puhua kävelystä ja pyöräilystä harrastuksena. Kyse on tasaveroisesta kulkumuodosta siinä missä autoilukin. Vai kuuluuko jonkun harrastuksiin esim. työmatka-autoilu tai asiointimatka-autoilu? Ei kuulu, joten kun pyrkimys on niin kansallisella kuin paikallisellakin tasolla edistää kävelyä ja pyöräilyä, pyrkimyksiä tavoitteen toteuttamiseen ei pidä terrorisoida luomalla eri kulkumuodoista vääriä mielikuvia. Keskustan kehittämisessä ei myöskään ole kyse saavutettavuudesta, vaan sekä houkuttelevuudesta että pyrkimyksestä kehittää keskustaa asetetun tavoitteen mukaisesti kävely- ja pyöräilypainotteisempaan suuntaan. Saavutettavuuttakin on syytä parantaa, ja siinä erinomaisen hyvä työkalu on Salon kaupungin kävelyn ja pyöräilyn tavoiteohjelma 2016. Se toivottavasti todella ohjaa kehitystä, eikä ole paremman tekemisen puutteessa virkamies-… Lue lisää »