Vilppaan runkosarjan voitto ei saanut vielä sinettiä – Sarcevic piiskasi Karhubasketin kotivoittoon

0
Jaylon Brown oli Vilppaan paras pistemies keskiviikkona Kauhajoella.

Vilpas ei pystynyt varmistamaan Korisliigan runkosarjan voittoa vielä keskiviikkona Kauhajoella. Edelleen ilman Teemu Rannikkoa pelannut Vilpas taipui loistavasti pelanneelle kotijoukkueelle Karhubasketille 92–80.

Näin sarjakakkonen Karhubasket säilytti vielä teoreettiset mahdollisuudet ohittaa Vilpas – se tarkoittaa sitä, että Vilppaan on hävittävä kaikki runkosarjan kuusi jäljellä olevaa otteluaan ja Karhubasketin vuorostaan voitettava kaikki kuusi.

Vilppaalle tappio oli kauden seitsemäs ja toinen Kauhajoella. Jos mukaan lasketaan viime kevään välieräsarja, on Vilpas hävinnyt viisi kertaa peräkkäin Kauhajoella.

Tunnustelevien avausminuuttien jälkeen Vilpas laittoi kaasun pohjaan ja teki kolmessa minuutissa 13 pistettä putkeen. 4–15-vierasjohto kuitenkin kaveni nopeasti 16–17:ään, kun Karhubasketin Rene Rougeau nosti muutaman peräkkäisen korin, eikä Vilpas päässyt enää juoksemaan puolustuslevypallon jälkeisiä nopeita ja tuhoisia hyökkäyksiään. Vauhdikas ja koririkas avausneljännes päättyi lopulta Vilppaalle 20–25.

Karhubasket vei Bojan Sarcevicin johdolla toisen neljänneksen ensimmäiset kaksi minuuttia tylysti 10–2, ja otti ottelun ohjat itselleen. Mitä pidemmälle neljännes eteni, sitä vaikeammaksi Vilppaan hyökkääminen muuttui. Rougeaun koreilla Karhubasket siirtyi jo 42–32-johtoon.

Neljänneksen viimeisellä minuutilla alle normitasonsa pelannut Vilppaan Aaron Jones purki turhautumistaan kahinoimalla levypallotilanteen jälkeen Karhubasketin Greg Manganon kanssa. Kumpikin palkittiin tilanteessa teknisellä virheellä. Pian tuon tilanteen jälkeen Joonas Lehtoranta purnasi itselleen teknisen virheen. Näin Vilpas kavensi Karhun taukojohdon kuuteen pisteeseenb (42–36).

Rannikon ja Riku Laineen poissaoloista huolimatta Vilppaan yhdeksän miehen rotaatio oli yhden isompi kuin Karhulla. Siksi Vilppaan surkean toisen neljänneksen (22–11) paras anti olikin se, että Karhubasket joutui virhevaikeuksiin, joka osaltaan sekotti päävalmentaja Jussi Laakson peluutusta.

Vilpas ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään Karhun virhevaikeuksia tauon jälkeen. Kotijoukkue puolusti paikoin loistavasti, eikä Vilpas saanut mitään otetta tandemiin Sarcevic–Stephen Maxwell. Pahimmillaan Karhubasketin johto kävi jo 19 pisteessä 60–41. Vilpas kuitenkin sai kavennettua Karhubasketin johtoaseman yhdeksään pisteeseen ennen päätösneljännestä (70–61).

Päätösneljännes eteni hurjaa tahtia kori korista. Rougeau siirsi kotijoukkueen jo 12 pisteen johtoon (80–68), mutta Javontae Hawkinsin ja Aatu Kivimäen kolmoset kavensivat johdon kuuteen pisteeseen (80–74). Tämän lähemmäs ei Vilpas enää päässyt – lopullisesti ottelun ratkaisi pitkän liigauransa yhden komeimmista otteluista pelannut Sarcevic.

Suomalaistunut Sarcevic heitti 21 pistettä ja antoi peräti 15 koriin johtanutta syöttöä. Paljon joukkueiden esityksestä kertoo se, että Sarcevic antoi yksinään seitsemän korisyöttöä enemmän kuin koko Vilppaan joukkue yhteensä!

Kotijoukkueen muut tehomiehet olivat Maxwell (21 pistettä/16 levypalloa), Rougeau (21/8) ja Mangano (14/11).

Tasapaksun Vilppaan parhaat olivat Jaylon Brown (16/3), Tobin Carberry (15/6) ja Hawkins (14/6).

Vilppaan kausi jatkuu lauantaina Salohallissa, jonne saapuu hallitseva Suomen mestari Kataja.

 

Korjattu klo 20.30. Rougeaun ja Maxwellin nimien paikat.