Kustannusosakeyhtiö Tammi julkaisee tänä keväänä kirjan Wiurilan kartanon emäntä Anna Louise Brüninghausin (os. Standertskjöld) vaiherikkaasta elämästä. Pia Maria Montosen kirjoittaman kirjan nimi on Wiurilan Anna Lisa – Arkea ja juhlaa Armfeltin kotikartanossa.

Sukukartano on aina määrittänyt Anna Louise Brüninghausin elämää. Hänen äidinisänsä oli Wiurilan viimeinen kreivi Carl August Armfelt. Brüninghaus varttui isovanhempiensa luona Wiurilassa ja otti 21-vuotaana haltuunsa tilan maatalouden.

Nykyään Wiurila on monitoimiyritys golfratoineen, ravintoloineen, hevostalleineen ja museoineen.

muuttaja

On tosi hienoa tallentaa historiaa Lounais-Suomen maisemilta.

Patrik Eklund

Salolaisena ja halikkolaisena olen ylpeä tästä palasta Suomen historiaa. Anna Lisa on Wiurilassa iloinen ilmestys meille kaikille ja tekee ulkoilusta Wiurilassa aina suurta juhlaa.