Yli 99 prosentin varmuudella runkosarjan voittava Vilpas palaa pitkältä tauolta – Rannikon pelaaminen epävarmaa

0
Korisliigan vanhimman (Teemu Rannikko) ja nuorimman (Tuomas Hirvonen) kohtaamista ei välttämättä nähdä lauantaina Salohallissa.

Korisliigan kärkijoukkue Vilpas palaa lähes kahden viikon tauon jälkeen tositoimiin, kun Kouvot saapuu vieraaksi Salohalliin.

– Meillä oli erinomainen harjoitustauko ja nyt on mukava palata takaisin pelien pariin, Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo puhkui Korisliigan nettisivujen ennakossa.

Vilppaan runkosarjan voitto on jo yli 99-prosenttisesti varmaa. Täyteen sataan prosenttiin ei päästä, vaikka Kouvot lauantaina kaatuisikin. Toisaalta Vilppaan jo kerätyt pisteet saattavat riittää runkosarjan ykkössijaan, vaikka joukkueella on vielä kahdeksan ottelua jäljellä.

Kahden vuoden takainen Suomen mestari Kouvot on pelannut ailahtelevan kauden. Syksyllä joukkue oli pitkään sarjakärjessä ennen kuin Vilpas sai rivinsä kuntoon ja nousi omalle paikalleen. Alkuvuoden kokoonpano-ongelmat pudottivat Kouvot lopullisesti kärjen kyydistä. Nyt joukkue on sarjassa seitsemäntenä – tosin kaksi ottelua enemmän pelannut sarjakakkonen Karhubasket on vain kuuden pisteen päässä.

Kouvot matkaa Saloon vain neljän amerikkalaispelaajan (Drew Brandon, Wayne Bernard, Jamie Skeen ja Thomas Gipson III) ja neljän kotimaisen pelaajan (Tuomas Hirvonen, Severi Kaukiainen, Jamie Skeen ja Ville Kaunisto) voimin.

Myös Vilppaalla on omat kokoonpano-ongelmansa. Avausviisikon pelintekijä Teemu Rannikon pelaaminen on epävarmaa, Riku Laine toipuu vielä tovin pienestä polvioperaatiosta. Myös Topias Kuukkasen pelaaminen on epävarmaa. Sarjataulukko näyttää Vilppaan osalta niin hyvältä, että turhia riskejä ei todellakaan oteta.

Vilpas on voittanut kauden kaikki 15 kotiotteluaan, kun taas Kouvot on voittanut 15 vierasottelustaan vain seitsemän.

Korisliigaa Vilpas-Kouvot lauantaina Salohallissa kello 17.

Lue Kouvojen päävalmentajan Jyri Lehtosen haastattelu lauantain Salkkarista!