Euroopan lentoturvallisuusvirasto varoittaa mahdollisista ilmaiskuista Syyriaan

0

Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA on varoittanut itäisellä Välimerellä liikkuvia mahdollisista ilmaiskuista Syyriaan, kertoo Euroopan lennonjohtolaitos Eurocontrol verkkosivuillaan. Muutos vaikuttaa hieman myös Finnairin lentoihin.
– Tämän päivän Tel Avivin lento Finnairilla kulkee osin tällä alueella, jota varoitus koskee. Olemme arvioineet alueen turvallisuustilanteen, ja tähän arvioon perustuen lentoon tehdään pieniä reitityksen muutoksia, niin että lento voidaan operoida turvallisesti, kertoo Annina Metsola Finnairin viestinnästä.
Muihin lentoihin mahdollinen ilmaisku ei näillä näkymin vaikuta ennen perjantaita, jolloin Finnair lentää taas Tel Aviviin.
– Toki seuraamme aktiivisesti tilannetta. Aina on valmius perua lento ja tehdä muutoksia reittiin, jos tilanne sitä edellyttää, Metsola sanoo.
EASA piti tiistai-iltana mahdollisena, että Syyriaan tehdään ilmaisku 72 tunnin sisällä.
Yhdysvallat teki viime vuonna Syyriaan ohjusiskun kostoksi kaasuiskusta. New York Times kertoi keskiviikkoaamuna Suomen aikaa, että Trump ja hänen sotilasneuvonantajansa harkitsevat tällä kertaa aiempaa voimakkaampaa vastaiskua, esimerkiksi iskua useaan kohteeseen ja useita päiviä jatkuvaa iskujen sarjaa.

https://www.public.nm.eurocontrol.int/PUBPORTAL/gateway/spec/index.html
https://www.nytimes.com/2018/04/10/us/politics/trump-military-strike-syria.html

STT

Kuvat: