Olipa kerran 500 partiolaista…

0
Kisa alkoi visaisella rukin pienoismallin tekemisellä, jossa pähkäilemään joutuivat muun muassa Kiikalan Kelohonkien Soppikset-kisavartion Elsa Silander, Mikko Jauhanen, Eila Silander ja Milla Ihalainen.

Kilpailun nimi on Olipa kerran, siihen osallistuu viitisensataa lounaissuomalaista partiolaista 85:ssä kisavartiossa. Kyse on perniöläislippukunta Pyhän Laurin Ritarien hallinnoimasta ja kaikkien Salon alueen lippukuntien järjestämästä Lounais-Suomen partiopiirin kevätmestaruuskilpailuista.

Haasteita seitsemän kilometrin mittaisella ja 15 tehtävärastia sisältävällä kilpailureitillä epäilemättä on monia, kuten paarien teko, pelastus- ja ensiaputehtäviä, luonnontuntemusta ynnä muita partiolaistaitoja, mutta asiat voisivat olla hankalamminkin: Perniön Hästön kauniit kulttuurimaisemat, kevään lämpimin päivä ja siniseltä taivaalta paistava aurinko takasivat lapsille ja satapäiselle järjestäjäjoukolle hienot puitteet kilpailla partiotaidoista.

Kilpailut kestävät lauantaina viiteen iltapäivällä, mutta tulokset selviävät sunnuntaina. Varsinkaan tässä kilpailussa tärkeintä ei kuitenkaan ole voitto vaan osallistuminen, hauskanpito ja ulkoilu kauniissa kevätsäässä.

Lue 15.4.2018 lisää