Örön matkailuyrittäjällä on vakavia talousvaikeuksia

4

Örön saaren matkailutoiminnasta vastaavalla Skärgårdskompanietilla on vakavia talousvaikeuksia. Saarta isännöivä Metsähallitus kertoo laittaneensa perintään vuokralaiseltaan ”huomattavia summia”, ja Suomen Asiakastieto Oy:n mukaan yrityksellä on maksuhäiriömerkintöjä lähes 100 000 euron edestä.
Viime vuonna Saaristomeren kansallispuistoon kuuluvalla Örön saarella vieraili 32 000 matkailijaa tehden Örösta yhden kansallispuiston suosituimmista kohteista. Metsähallituksen mukaan Örö pysyy auki ongelmista huolimatta ja kaikki keinot aiotaan käyttää, jotta matkailutoiminta jatkuu tänäkin kesänä.

– Asian hoitaminen on jatkoa ajatellen meille kynnyskysymys. Metsähallitus edellyttää, että meidän tiloissamme toimivalla vuokralaisella on kaikki asiat kunnossa, Metsähallituksen rannikon luontopalveluiden aluejohtaja Henrik Jansson sanoo.
Jansson ei kerro, kuinka paljon yrittäjä on Metsähallitukselle velkaa. Janssonin mukaan ”huomattavan” velan määrä menee liikesalaisuuksien puolelle.
– On todella ikävä asia, että tämä on mennyt näin. Haluaisimme tietenkin, että asia saataisiin kuntoon ja toimintaa voitaisiin jatkaa nykyisellään. Pyrimme siihen, että asia selviää pian, Jansson sanoo.
Janssonin mukaan maksuongelmia on ollut jo pitkään ja niihin on yritetty saada ratkaisua.
Örön saari ei Janssonin mukaan ole missään tapauksessa kuitenkaan sulkeutumassa ongelmien takia.
– Saaren kiinnilaittaminen ei ole vaihtoehto, matkailu- ja satamatoiminta jatkuu tavalla tai toisella. Toimintaan voi tulla haasteita ja varaudumme kaikkiin vaihtoehtoihin. Prosessi on kesken, Jansson sanoo.

Salon Seudun Sanomien ei ole tavoittanut Skärgårdskompanietin ja Galonis Oy Ab:n toimitusjohtajaa Herrick Rambergiä eikä tämä ole vastannut SSS:n lukuisiin yhteydenottoyrityksiin.

Lue 24.4.2017 lehdestä lisää

Ex-Noksu

Paraisten kaupunki juuri potkaisi Galeniuksen ulos Nauvon vierasvenesataman hoitamisesta, verovelat syynä. Muutamissa satamissa se ainakin toistaiseksi jatkaa sivutoiminimillään kuten Triton-Marin. Kaikkien firmojen takana on tuo sama herra. Ikävää vain että ongelmat eskaloituvat juuri veneilykauden kynnyksellä.

Tii

Ootko ex-noksu ollut itse yrittäjänä? Ei varmaan suurisuinen Metsähallituksenkaan henkilö ole ollut. Kannattaa koķeilla niin tietää mistä puhuu, kun ei raha tulekkaan kuin palkka kuin Manulle illallinen.Minusta uskomatonta että vuokranantaja saa antaa tällaisia lausuntoja vuokralaisestaan. Ja ikävää että SSS nuuskii tunkiolla. Ois hienoa saada lukea positiivisia uutisia

ex-rekkis

Niin, on yrittäjiä ja ”yrittäjiä” jälkimmäiset syyttää yhteiskuntaa ja työntekijöitään kun ei businekset suju.
Ja en en ole yrittäjä koska ymmärrän että olen liian rehellinen siihen.

Ex-Noksu

Positiivisia uutisia? Neuvostoliitossa Pravda (suom. Totuus) ei koskaan julkaissut negatiivisia uutisia onnelasta. Sellaistako haluat?
Verovelat näkyvät nykyään julkisesta rekisteristä, ko. yhtiöllä yli 10000 €. Sekin on sinun mielestäsi varmaan väärin että ”yrittäjyyttä” näin vaikeutetaan. Olisiko parempi että yrittäjän kulissit pysyisivät pystyssä kunnes konkurssi tulee ja asiakkaat/toimittajat menettävät rahansa?