Roskajuoksu yhdistää kuntoilun ja siivouksen Salossa

2
Eljas Syrjäläinen ja Eetu Aalto, 11, putsasivat Helsingintien katukivetystä siivoustalkoissa. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Salon torilla järjestetään torstaina 26. huhtikuuta kello 16.30 aikaisempien vuosien tapaan yhteislähtö siivoukselle.

Tänä vuonna roskien keruun voi yhdistää kuntoiluun, kun torilta starttaa Roskajuoksu. Roskajuoksuun voi osallistua juosten, hölkäten tai kävellen.

Roskajuoksuun voi startata myös kotoa tai työpaikalta ja kerätä roskat torimatkan varrelta. Lenkin ja roskien keruun jälkeen talkoolaisille on tarjolla hernesoppaa sekä pieniä palkintoja.

Torilla on myös Lounais-Suomen Jätehuollon pop up -lajitteluasema, jossa otetaan vastaan pieniä määriä jätteitä, kuten kotitalouksien vaarallisia jätteitä, poistotekstiilejä sekä pienelektroniikkaa. Torilta löytyy lisäksi lapsille pomppulinna.

Esimerkiksi yritykset, koulut, päiväkodit, asukasyhdistykset ja urheiluseurat voivat osallistua talkoopäivään keräämällä roskia lähiympäristöstään. Talkoolaisten käyttöön on noudettavissa roskasäkkejä ja -pihtejä torilta. Kaupunki hoitaa roskasäkkien poiskeruun sovituista keräyspaikoista talkoopäivän päätteeksi.

Salossa on perinteisesti järjestetty siivoustalkoita myös eri puolilla kaupunkia kyläyhdistysten, asukasyhdistysten sekä muiden aktiivisten toimesta. Tulossa on siivoustalkoita muun muassa Muurlassa, Särkisalokodilla, Hajalan Myllytyryllä, Kirbackan majalla Perniössä sekä Vartsalan rannalla.

100l roskaa

Eli mistä? ”Kaupunki hoitaa roskasäkkien poiskeruun sovituista keräyspaikoista talkoopäivän päätteeksi.”

Viime vuonna oletin, että roskat kuskattaisiin takaisin torille, kun muusta ei puhuttu. Voisihan kaupunki niitä säkkejä kerätä muualtakin, ettei tarvitse oman pihan roskikseen niitä kuskailla.

Riikka Nurmi

Lisätietoa siivoustalkoisiin löytyy Salon kaupungin nettisivuilta. Talkooporukka voi sopia keräyspaikasta puistomestarin kanssa.