Salon kaupunginhallitus hyväksyi Hajalan päiväkodin remontin

5

Salon kaupunginhallitus on hyväksynyt Hajalan päiväkodin korjauksen. Remonttiin haetaan 95000 euron lisämäärärahaa valtuustolta.

Päiväkotiin on tarkoitus rakentaa uusi sisäänkäyntisiipi, johon tehdään muun muassa lasten vessa ja märkäeteinen. Talo varustetaan myös pienellä ilmanvaihtokoneella.

Korjaustyöt on tarkoitus tehdä niin, että päiväkoti voitaisiin ottaa uudelleen käyttöön elokuussa. Päiväkodin lapsimääräksi tulee 14.

Oho

Oho, 6800 € remontti per lapsi yksinkertaisella matikalla laskettuna. Muuten hyvä uutinen, mutta toivottavasti lapsimäärä kasvaa.

Tekohenkeä

Eikö yksi kriteeri sulkemiselle ollut se, että siellä jo nyt on liian vähän tilaa lasta kohden. Lisääkö uusi uloskäynti neliöitä edes nykyisen lapsimäärän tasolle, sitä uutinen ei kerro.

Nuppiluku

Muistaakseni jokunen vuosi sitten tuossa tilassa oli esiopetuksen ja päivähoidon lapsia yhteensä jopa 23 kpl sekä kolme aikuista lisäksi. En muista mikä tuolloin oli maksimi sallittu nuppiluku, mutta nyt siis lasten maksimimäärä rajataan 14:ään.

Kyllä kaiketi nyt on lähtökohta se, että tila remontoidaan kaikilta osin sellaiseen kuntoon, että se täyttää voimassa olevat vaatimukset.

Make

Tai jos jakaa vaikka 20 vuodelle, niin luku on paljon pienempi. Valot päälle nyt.

Ei hukkarahaa

Kun lapsiin sijoittaa, niin onkuin laittaisi rahaa pankkiin, kyllä tuo summa kumminkin aika pieni on verrattuna kaupungintalon rakentamiseen. Hyperloop-selvitykseenkin meni enemmän rahaa ja mitä hyötyä siitä oli kenellekään. Päiväkoti sentään palvelee tarvetta ja sitä todellakin on kun Metsärinteen kapasiteetti ei riitä.