Trump varoittaa Venäjää: USA aikoo ampua ohjuksia Syyriaan

0

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump varoittaa Syyrian hallinnon liittolaista Venäjää siitä, että Yhdysvallat aikoo ampua ohjuksia Syyriaan. Trump kommentoi asiaa tviitissään.
Trump toteaa, että Venäjä on uhannut ampua alas minkä tahansa ohjuksen, joka ammutaan Syyriaan. Hän kehottaa Venäjää varautumaan, koska ohjukset ovat Trumpin mukaan tulossa. Presidentti kuvailee ohjuksia ”uusiksi ja älykkäiksi”.
Trump lopettaa tviittinsä varoittamalla, että kenenkään ei pidä liittoutua ”kaasulla tappavan elukan kanssa, joka surmaa omia kansalaisiaan ja vielä nauttii siitä”. Hän on kutsunut ”elukaksi” Syyrian presidenttiä Bashar al-Assadia.
Venäjä reagoi Trumpin tviittiin ilmoittamalla, että Yhdysvaltain Syyriaan suunnitteleman ohjusiskun kohteena pitäisi olla ”terroristien, ei laillisen hallituksen”. Tilannetta kommentoi Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova Facebookissa.

Veto-oikeus Venäjän käytössä

Trump lähetti uhkaavan tviittinsä päivää sen jälkeen kun Venäjä oli estänyt YK:n turvallisuusneuvostossa veto-oikeudellaan Yhdysvaltain esittämän päätöslauselman. Siinä olisi vaadittu tutkintaa kemiallisten aseiden epäillystä käytöstä Syyrian Doumassa.
Kyseessä oli 12. kerta, kun Venäjä on käyttänyt veto-oikeutta estääkseen liittolaiseensa Syyrian hallitukseen kohdistuvat toimet.
Venäjä on ilmoittanut, että sen sotilasasiantuntijat eivät löytäneet mitään todisteita siitä, että Douman kemikaalimyrkytyksen olisi aiheuttanut kaasuisku. Venäjä antoi ymmärtää, että Syyrian kapinalliset olivat itse lavastaneet kemikaalihyökkäyksen tai levittäneet sellaista koskevia huhuja saadakseen Syyrian hallituksen näyttämään syylliseltä.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/984022625440747520
https://www.facebook.com/maria.zakharova.167

STT

Kuvat: