Tshekki jäähyili kotiyleisönsä edessä – ylivoimaosumat karttoivat Leijonia

0

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue ei kyennyt hyödyntämään Tshekin lukuisia jäähyjä EHT-turnauksen ottelussa Pardubicessä torstaina. Tshekki päihitti Leijonat 3-1, kun se onnistui itse kahdesti ylivoimalla.
Pelkästään toisessa erässä tshekkipelaajat istuivat rangaistusaitiossa viidesti. Yhteensä joukkueelle tuomittiin yhdeksän kahden minuutin jäähyä. Suomen vastaava luku oli kuusi.
– Tehokkuus jäi ylivoimalla piippuun. Meillä oli riittävä määrä mahdollisuuksia tehdä maaleja, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi STT:lle puhelimitse.
Kun Suomi ei onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa, näytti Tshekki, miten pakkopelissä toimitaan oikeaoppisesti.
Sekä Filip Zadinan 1-0- että Dmitrij Jaskinin 2-1-voittomaali syntyivät Suomen ollessa alivoimainen. Hieman toisenlaisella käsikirjoituksella Jaskin olisi saattanut olla pelin antisankari, sillä hän viihtyi rangaistusaitiossa peräti kolmeen eri otteeseen.
– Erikoistilanteet ratkovat näitä otteluita. Meillä on tullut uusi pelaajia mukaan joukkueeseen, mikä varmasti osaltaan vaikutti ylivoiman tehottomuuteen, Marjamäki pohti.
Suomen ainoan maalin laukoi kakkosketjun keskushyökkääjä Antti Suomela ottelun avauserässä, ja se tasoitti pelin 1-1:een. Tshekin 3-1-osuma syntyi tyhjään verkkoon Andrej Nestrasilin lavasta.
Suomen maalilla pelasi Eero Kilpeläinen, joka oli kiekon tiellä 30 kertaa. Puolustaja Henri Jokiharju, 18, debytoi ottelussa miesten maajoukkuetasolla.

”Prosessi on kesken”

Mediassa on kohistu viime ajat pelaajista, jotka ovat kieltäytyneet MM-kisapaikasta eri syihin vedoten.
– Se asia ei ole näkynyt joukkueen eikä omassa tekemisessäni. On toissijainen asia, mitä ulkokehällä puhutaan, Marjamäki totesi.
Kuinka tyytyväinen olet siihen joukkueeseen, joka on nyt tulossa MM-kisoihin?
– Prosessi on kesken. Tässä katsastetaan vielä pelaajia ja viedään joukkuepeliä eteenpäin. Olemme rakennusvaiheessa vielä.
Suomi kohtaa Tshekin EHT-turnauksessa lauantaina Venäjän ja sunnuntaina Ruotsin.

STT

Kuvat: