Tuli pääsi irti ST1-huoltoaseman takahuoneessa Salossa

0

Salon Turuntien ST1-huoltoasemalla syttyi maanantaina noin kello 11 tulipalo. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Marko Rostedin mukaan palo sai alkunsa todennäköisesti viallisesta sähkölaitteesta, joka sytytti huoltoaseman takahuoneessa olleen sohvan tuleen.
Henkilökunta havahtui tulipaloon ja yritti sammuttaa tulipaloa, tässä täysin onnistumatta. Paikalle saapunut palokunta sammutti tulipalon nopeasti. Palomestari Marko Rostedin mukaan alkusammutus säästi paljon palokunnan työtä.
– Palo olisi muuten levinnyt laajemmalle, alkusammutuksesta pitää antaa henkilökunnalle pisteet, Rosted sanoo.
Kaksi huoltoaseman henkilökuntaan kuuluvaa vietiin tarkkailtavaksi Salon sairaalaan. Rostedin mukaan kyse ei ole vakavista vammoista, mutta koska alkusammuttajat hengittivät kuitenkin jonkin verran myrkyllisiä savukaasuja, sairaalassa on syytä käydä varmuuden vuoksi.
Paloa oli sammuttamassa seitsemän pelastuslaitoksen yksikköä.