Arviolta 1 500 ihmistä pelastettu Välimereltä kahden päivän aikana

3

Italian rannikkovartioston mukaan arviolta 1 500 siirtolaista pelastettiin Välimereltä torstain ja perjantain aikana.
Pelkästään perjantaina Italian rannikkovartioston koordinoimissa pelastusoperaatioissa mereltä löydettiin yli 1 000 Eurooppaan pyrkivää ihmistä. Pelastusoperaatioita tehtiin yhteensä seitsemän.
Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n mukaan arviolta 10 800 siirtolaista on saapunut Italiaan tänä vuonna. Luku ei sisällä torstaina ja perjantaina mereltä pelastettuja ihmisiä.

STT

SH

On käsittämätöntä, miksi nämä pakolaiset kuvittelevat Euroopan olevan viiden tähden hotelli. Parempi auttaa ihmisiä näitä omassa kotimaassaan, jossa olisi paremmat mahdollisuudet selvitä arjen haasteista.

Repa

Eurooppalaiset ja muut rikkaat maat eivät ole tähän asti halunneet tosissaan auttaa pakolaisia heidän omissa kotimaissaan. Tavoittelevathan kaikki eurooppalaisetkin parempaa elämää, miksi et sallisi sitä pakolaisille jotka lähtevät sotaa pakoon omista kotimaistaan? Onko se yksittäisten ihmisten syytä jos sotaa ei saada loppumaan ja elinoloja vakautettua maissa joissa suurvallat taistelevat omien tavoitteidensa saavuttamiseksi. Eurooppaan tulevien pakolaisten määrä tulee moninkertaistumaan tulevina vuosikymmeninä kun mm Afrikan maiden väestö lisääntyy ja alueella tulee pula ruuasta ja vedestä.

matti

Pelastetut ovat siirtolaisia, ei pakolaisia. Suomessa ja pohjoismaissa outo suhtautuminen siirtolaisiin sekä pakolaisiin.
Esim. Japani on ottanut virallisesti vuonna 2017 20 pakolaista. 2016 oli 2 pakolaista.