Aurinko, samettinen nurmi ja Joakim Latonen – SalPa murskasi BK-46:n

3
Lucas Gabrielsson iski SalPan kauden avausmaalin.

SalPan ensimmäinen kotiottelu Kakkosessa oli kaikin tavoin menestys. Paikallisvastustaja BK-46 Karjaalta kaatui Urheilupuiston samettisella luonnonnurmella kauniin auringonpaisteen alla ja 465 katsojan edessä maalein 5-1 (3-1).

Ottelun paras pelaaja oli liigaseura TPS:n sopimuspelaaja Joakim Latonen, joka teki tyylipuhtaan hattutempun eli kolme maalia peräkkäin.

SalPa on aloittanut kauden (maalittomalla) tasapelillä ja voitolla.

Nihkeästi alkaneen ottelun ensimmäinen edes vähän vaaralliselta vaikuttanut paikka nähtiin 13. minuutilla, kun vieraiden maalivahti Tom Grönroos arvioi SalPan pitkän syötön väärin ja liukui pallo sylissä rangaistusalueen ulkopuolelle. Seuranneesta vapaapotkusta ei kuitenkaan avausmaalia syntynyt.

Ottelussa alkoi tapahtua kunnolla 17. minuutilla. Ensin SalPan Lucas Gabrielsson laukoi 20 metristä BK-topparin selän kautta ottelun avausmaalin ja reilun minuutin kuluttua BK-46:n Johannes Saarinen tinttasi rangaistusalueen rajalta pallon SalPa-vahti Santeri Aaltosen maalin ylänurkkaan – se oli samalla BK-46:n ensimmäinen vähänkin organisoitu hyökkäys.

Tylsäksi ei harhasyöttöjen täyttämää ottelua päässyt haukkumaan: keltalaput viuhuivat, ylähirsi paukkui ja stattisuudesta ei ollut tietoakaan.

Ottelun 35. minuutilla BK:n Matias Astrada pääsi läpiajoon, jonka Aaltonen torjui näyttävästi. Seuraavasta tilanteesta SalPan Joakim Latonen kuljetti laidalta keskelle ja laukoi BK-puolustajan kautta pallon Grönroosin yli takanurkkaan: jo toinen onnekas maali SalPalle avauspuolikkaalle.

SalPan kolmannessa maalissa ei ollut enää mitään onnekasta: Topias Tiainen katkaisi BK-46:n hyökkäyksen keskiviivalla, Gabrielsson kuljetti pallon lähes rangaistusalueen rajalle ja antoi oikea-aikaisen ja -mittaisen syötön Latosen juoksulinjalle. Latonen viimeisteli illan toisensa tyylikkäällä sijoituksella alanurkkaan.

TPS:n laitapelaaja Latonen täytti hattutemppunsa 52. minuutilla kauniin syöttökombinaation ja toisen tarkan sijoituksen jälkeen. Jos ei Latosen 4-1-maali tehnyt selväksi ottelun lopullista voittajaa, niin BK-46:n Faraz Ahadin kaksi varoitusta kahdeksaan minuuttiin ja ulosajo tukahdutti uskollisimpienkin karjaalaisten viimeisen toivonkipinän.

SalPalla oli ottelun viimeisen puolituntisen aikana puolentusinaa hyvää maalipaikkaa, mutta vain Juho Montola – TPS:n sopimuspelaaja hänkin – onnistui venyttämään vihreää maaliverkkoa Select-merkkisellä pelivälineellä.

SalPan kausi jatkuu sunnuntaina Käpylän Pallon vieraana. Seuraava kotiottelu on jo ensi viikon torstaina Musan Salamaa vastaan.

Päivitetty klo 22.14: Ottelun lopputulos.

Juhani Mäki

Hyvä aloitus kotipelien puolesta. Hyvä The Swans!!!! Tästä on hyvä jatkaa realiteetit, oma fyysinen ja psyykkinen kunto sekä reaktiokyky huomioiden.

M. Arisija

Hyvä Turku!

M. Urisija

Itse asiassa Latonen on Kaarinasta