Esittelyasunto tarjoaa arjen ratkaisuja muistisairaille

0
Pieneenkin esittelyasuntoon mahtuu monenlaisia muistisairaan arkea helpottavia niksejä. Kuvassa Maarit Loimusto (vas.) ja Mervi Keurulainen.

Saloon avattiin Suomen ensimmäinen muistiystävällinen ja paloturvallinen esittelyasunto keskiviikkona.

Asunnossa muistisairaat ja heidän omaisensa voivat tutustua arjen ratkaisuihin, joiden avulla muistisairaan kodista voidaan tehdä turvallisempi. Asuntoa voidaan käyttää myös eri alojen ammattilaisten koulutukseen.

Esittelyasunto on paitsi muistiystävällinen myös paloturvallinen. Projektissa mukana ollut Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen palotarkastaja Eerik Virtanen kertoo, että asumisturvallisuuden kehittäminen on tällä hetkellä tärkeä teema Suomessa.

Esittelyasunnossa on ollut mukana lukuisia eri toimijoita. Yhteistyötä ovat tehneet Salon kaupungin vanhuspalvelut, Salon Muistiyhdistyksen Muistikylä-projekti, Varsinais-Suomen pelastuslaitos, Salon seudun koulutuskuntayhtymä ja useat yritykset.