Froome teki historiaa – Giro d’Italialle vihdoin brittivoittaja

0

Britannian Chris Froome rullaili maantiepyöräilyn Italian ympäriajon voittoon, kun pitkä ja rankka kisa päättyi sunnuntaina Roomaan. Froome, 33, kukisti Giro d’Italiassa kilpailun voittoa puolustaneen Hollannin Tom Dumoulinin 46 sekunnilla. Kolumbian Miguel Angel Lopez oli kolmas.
Froome kirjasi nimensä Giro-historiaan, sillä hänestä tuli ensimmäinen brittivoittaja nyt 101. kerran kisatussa ympäriajossa. Italialaispolkijat ovat hallinneet kotikisaansa, sillä voitto on jäänyt 69 kertaa Italiaan.
Froomesta tuli myös kolmas pyöräilijä, joka on voittanut kaikki kolme suurta ympäriajoa peräjälkeen. Hän voitti Ranskan ja Espanjan ympäriajot viime vuonna. Aiemmin vastaavaan triplaan ovat yltäneet vain Belgian Eddy Merckx (1972-73) ja Ranskan Bernard Hinault (1982-83).

STT

Kuvat: