Lyles sivusi kärkiaikaa 200 metrillä ja pelästyi vauhtiaan

0

Vasta 20-vuotias Noah Lyles pelästyi hetkeksi vauhtiaan yleisurheilun Timanttiliigan 200 metrillä. Yhdysvaltalaisjuoksija sivusi kotiyleisön edessä Eugenessa maailman tämän kauden kärkiaikaa 19,69.
– Hiukan pelottaa. En uskonut, että pystyisin tuollaiseen vauhtiin vielä tällä kaudella ja näin aikaisin kaudella. En uskonut, että olisin vielä valmis tuollaiseen vauhtiin, mutta kehoni oli, kahden vuoden takainen satasen juniorien maailmanmestari Lyles kommentoi.
Hän sai Eugenen juoksussa taakseen kaksi metriä sekunnissa puhaltaneen myötätuulen. Lylesin kanssa samaa vauhtia on tällä kaudella juossut Etelä-Afrikan Clarence Munyai.
Eugenessa Lyles juoksi kaarteen erinomaisesti ja pystyi pitämään kovan vauhdin maaliin asti.
– Muiden täytyy nyt käsitellä tämä. Olen tullut lajiin hallitakseni sitä, Lyles totesi alkusäikähdyksestä toivuttuaan.
Hän oli radalla omaa luokkaansa, sillä Trinidadin Jereem Richards oli kakkonen ajalla 20,05 ja Kanadan Aaron Brown kolmas juostuaan 20,07.
Miesten satasella 2,4 sekunnin myötätuuli siivitti Yhdysvaltain Ronnie Bakerin voittoaikaan 9,78. Sallituissa tuulissa hän on tänä vuonna juossut kauden kärkiajan 9,97.
Satasen maailmanmestari Christian Coleman avasi ulkoratakautensa ajalla 9,84. Hänen piti juosta myös 200 metriä, mutta hän vetäytyi kisasta.
– Jalassa tuntui pieni nykäisy, Coleman perusteli.
Naisten satasen voittoon juoksi viime MM-kisojen kakkonen, Norsunluurannikon Marie-Josee Ta Lou. Voittoaika 10,88 syntyi 1,9 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa.

Crouser juhli ringissä

Kuulantyönnön olympiavoittaja Ryan Crouser jatkoi vahvaa kevätkauttaan ja työnsi voittoon komealla tuloksella 22,53. Yhdysvaltalainen Crouser on ylittänyt kolmessa kilpailussaan 22 metriä.
Kauden tilastoykkönen, Aucklandissa maaliskuussa 22,67 työntänyt Uuden-Seelannin Tom Walsh oli Eugenessa neljäs 21,84:llä.
Etelä-Afrikan arvokisavoittaja Caster Semenya puolusti Eugenessa viimevuotista voittoaan naisten 800 metrillä ja ylitti maalilinjan kisaennätyksellä 1.55,92.

STT

Kuvat: