Mehiläisen hoivakodin rakentaminen Halikossa siirtyy ensi vuoteen

0
Mehiläisen hoivakoti rakennetaan Halikon kirkonkylään. Paikalla on nyt vanha omakotitalo.

Mehiläinen ei rakenna Halikon kirkonkylään suunnittelemaansa vanhusten hoivakotia vielä tänä vuonna. Uudeksi avautumisajaksi kerrotaan kevät 2019. Viime joulukuussa Mehiläinen kertoi, että uusi 30-paikkainen ikääntyneiden palvelukoti Mainiokoti Otava avautuu syksyllä 2018.

– Hanke viivästyy meistä riippumattomista syistä. Rakennuttaja on ilmoittanut, että se valmistuu ensi vuonna huhti–toukokuussa, sanoo palvelujohtaja Hanna Voutilainen.

Hoivakodin tekee Rakennusliike Lehto Oy, joka on ostanut tontin Lautamiehentien ja Vaskiontien risteyksestä. Paikalla on pitkään asumattomana ollut omakotitalo. Kaupan teko tontista kesti suunniteltua pitempään, kertoo Lehdon hankekehitysjohtaja Tero Toiviainen.

Mehiläinen sulkee Mainiokoti Hajalan, kun uusi hoivakoti valmistuu.

– Se ei aivan tule täyteen Hajalan asukkaista, mutta melkein. Uusi hoivakoti keskustassa on herättänyt kiinnostusta, sillä ihmiset haluavat olla lähellä palveluja ja olla osa yhteisöä. Hajala on kauniissa maalaismaisemissa, mutta auttamatta kaukana kaikesta. Kiinteistö pitäisi myös tehdä massiivinen remontti, jotta se vastaisi tämän päivän vaatimuksia, sanoo Voutilainen.

Hoivakoti Otavaan tulee 30 ympärivuorokautisen palveluasumisen asukaspaikkaa.

Saloon on valmistunut puolen vuoden sisällä kaksi uutta vanhusten hoivakotia: Esperi Caren Omenapuisto ja Attendon Tupurin hoivakoti.

Salon kaupunki siirtää Perniön Vuorelan dementiayksikön asukkaat ja henkilökunnan Attendolta vuokrattaviin tiloihin. Vuorela poistetaan toistaiseksi käytöstä sisäilmaongelmien takia. Tupuri hoivakodissa on myös muita asukkaita.

Esperin Viitanlaaksossa sijaitseva Omenapuisto on toistaiseksi tyhjä. Aluejohtaja Kimmo Karvosen mukaan se avataan varsinaisesti vasta kesän jälkeen.