Mökkiläinen löysi ammutun merikotkan – Kemiönsaaren poliisi pyytää vihjeitä

2

Mökkiläinen löysi huhtikuun 28. päivänä Kemiönsaarella Vänoxan itäpuolelta kuolleen merikotkan. Lintu oli todennäköisesti ammuttu pienikaliiberisella kiväärillä, tiedottaa Poliisi.

Lintu oli aikuinen naaras. Sillä oli vatsan puolella höyhenetön alue, joka on todennäköinen haudontalaikku.

Eviran tutkimuksissa linnusta löytyi ampumajäljeltä näyttävä vamma.

– Ei pystytä varmuudella sanomaan, onko linnun löytöpaikka sama kuin missä se on ammuttu. On mahdollista, että lintu on osuman saatuaan lentänyt tai liitänyt ehkä pidemmänkin matkan. Varmuudella ei pystytä myöskään sanomaan, onko lintua ammuttu lennossa vai silloin, kun se on ollut paikoillaan, todetaan Poliisin tiedotteessa.

Asiassa epäillään rikosta. Poliisi pyytää vihjeitä asiasta jotain tietäviä Kemiönsaaren poliisin numeroon 0295 417 321 tai sähköpostilla vihje.parainen@poliisi.fi

 

Poliisille helppo tehtävä

Törkeä teko! Tämä on jo sen luokan ilkivaltaa, mistä pitää antaa kunnon rangaistus. Pesintäajan naarasta ammutaan, joka on vielä rauhoitettu lintu. Merikotka on lisäksi nykyään erittäin hyödyllinen petolintu pitämään kurissa kasvavat merimetsokannan.

Poliisille tämän rikoksen tekijän selvittäminen pitäisi olla helppo tehtävä käytyään Kemiön alueen asekantoluvat läpi. Nythän tiedetään jo ampuma-aseen tyyppi sekä harvalukuisessa Kemiössä ei noita aseenkantolupakotitalouksia ole iso määrä.

Se olisikin noloa alueen poliisilaitokselle, jos eivät kykene tätä rikosta selvittämään.

Sallenberg

Kuka idiootti meni ampumaan merimetsoja syövää ja vieläpä hautovaa lintua? Ei tätä kotkavihaa voi millään ymmärtää.