Soini Salossa: Päätän syksyllä urani jatkosta

8
Ulkoministeri Timo Soini kertoi liikuntasalilliselle lukiolaisia Salossa siitä, miten kiusaaminen, epätasa-arvo, syrjäytyminen ja viha synnyttävät radikalisoitumista.

UIkoministeri Timo Soini (sin.) kävi puhumassa Salon lukiolaisille radikalisoitumisen monista vaaroista sekä maailmanpolitiikan mutkikkuudesta ja kertoi tilaisuuden jälkeen päättävänsä oman poliittisen uransa jatkosta tulevana syksynä.
– Olen siinä onnellisessa tilanteessa, että minua houkutellaan molempiin vaaleihin ja sitten kansainvälisiin tehtäviin. Tätä minä joudun nyt miettimään, Soini sanoo ja myöntää, että kansainvälisillä tehtävillä on suuri vetovoima.
– Aika paljon olen jo suomalaiselle politiikalle elämästäni antanut. Totta kai hallituksessa pysytään loppuun asti ja olen vetoapuna sinisten vaalikamppailussa, Soini sanoi.

Liikuntasalilliselle lukiolaisia Soini sanoi näkevänsä ilmassa huolestuttavia merkkejä vihapuheen ja radikalisoitumisen kasvusta. Soini korosti, ettei Suomi ole saari, vaan kaikki maailman tapahtumat heijastuvat tännekin ennemmin tai myöhemmin. Tämä pätee myös ismeihin ja radikalisoitumisiin.
– Kyse on ajankohtaisesta aiheesta: mitä tapahtuu, jos kukaan ei tee ajoissa mitään, Soini kysyy.
Radikalisoituminen syntyy köyhyydestä, epätasa-arvosta ja syrjinnästä. Ensin on eristäytyneisyyttä, sitten katkeruutta, joka tiivistyy vihaksi ja ajatuksiin kostosta. Soinin mukaan sama, vakava kuvio voi johtaa jopa kouluampumisiin.
– Näihin prosesseihin täytyy päästä käsiksi ajoissa. Siksi viestini on: älkää kiusatko ketään älkääkö antako kenenkään kiusata itseänne. Nämä ovat vakavia asioita, joista voi syntyä elämänmittaisia vaurioita.

Lue koko juttu 15.5.2018 lehdestä 

TopiKale

Soinilla ei ole enää poliittista uraa.

Kadehtijat räksyttävät

Onneksi topikalet eivät Soinin urasta päätä. Soini on varmasti tympääntynyt kotimaan tunkkaiseen ja vihamieliseen kähinäpolitiikkaan, kukapa ei ole, mutta fiksulle ihmiselle riittää aina kysyntää maailmalla.

Keijo K.

On se vaan ihme venkula koko mies, kääntötakkiekspertti?

Sininen

TopiKale taitaa olla Halla-aholaisia.

Matti

Toivottavasti poistuu kuvioista. Huonoin ulkoministeri mitä koskaan, kumartaa rapakon yli ja samalla pyllistää muualle.

T. Pohjola

Niin ne tekivät useimpien edellisten hallitusten ulkoministerit, mutta kumarrussuunta oli toinen ja pyllistys tietenkin vastakkaiseen suuntaan.

Soini on hoitanut ulkoministerin pestinsä kiitettävällä tavalla ja ollut verraton työpari presidentti Niinistölle, joten paneutukaa paremmin asioihin.

Siten ymmärrätte enemmän taustoja ja lukekaapa lehtiä, erityisesti valtakunnallisia – ymmärrys lisääntyy!

Ilari

Soini sai viime vaaleissa osan ihmisistä joita politiikka ei kiinnosta lainkaan äänestämään. Sitten alkoi todellinen takinkääntö joka johtaa siihen että nämä samaiset ihmiset pettyivät sitten viimeisen kerran vallanhimoisiin päättäjiin eivätkä luultavasti tule äänestämään enää koskaan . Tällaisen karhunpalveluksen persut tekivät heitä äänestäneille.

matti

Soini on hyvä räksyttämään kuin koira. Vitsejä heittelee sekä nälvii muita.
Demokratiaa on kun puheenjohtajaksi valitaan joku mistä hän ei pidä sekä pelkää ministeri paikan menoa pitää perustaa uusi puolue ja kääntää takki todella mutkalle.Nyt kun tuli aika näyttää diplomatio taidot, ne puuttui kokonaan. Soini oli hyvä oppositiossa ja nosti puolueen, nykysessä pestissä hän on surkea.