Tulipalo tuhosi navetan Siilinjärvellä – kymmeniä eläimiä jäi liekkeihin

0

Siilinjärvellä Pohjois-Savossa navettapalossa kuoli helatorstaina kolmisenkymmentä eläintä, joista ainakin seitsemän oli vasikoita. Noin 700 neliömetrin rakennuksessa oli palon alkaessa sisällä arviolta noin sata eri-ikäistä nautaa.
Hätäkeskus sai ilmoituksen palosta aamulla ennen puolta yhdeksää. Illansuussa pelastuslaitokselta kerrottiin, että ainakin valtaosa lypsykarjatilan yli 40 lypsylehmästä oli pelastunut ja saatu sijoitettua kahdelle muulle tilalle väliaikaistiloihin.
Navettarakennus tuhoutui palossa kokonaan. Tilan väki ei loukkaantunut palossa. Asuinrakennus ja muut rakennukset eivät kärsineet vahingoista.
Palo sai ilmeisesti alkunsa pienkuormaajasta.
– Työkone, jolla oli aamulla jaettu rehut, oli ilmiliekeissä, kun isäntä huomasi palon, päivystävä palomestari kertoi.

STT

Kuvat: