Harppuunalla ja sukeltamalla kalasaaliin perään

0
Somerolainen Jere Salama esittelee Iso-Valkeen rannalla harppuunan toimintaa.

Somerolainen Mikko Salama lipuu märkäpuvussa hiljalleen Somerniemellä sijaitsevan Iso-Valkeen pintaa pitkin. Maskin ja snorkkelin avulla hän tutkii samalla vedenalaista elämää. Salaman kädessä on harppuuna, sillä hän harrastaa sukelluskalastusta.

Sukelluskalastuksessa kalaa etsitään uimalla ja sukeltamalla. Paineilmalaitteita ei ole, ja aseena toimii sukeltajan kädessä kulkeva harppuuna. Kaiken edellytys on kirkas vesi, jossa kalat voi nähdä.

Somerolaisista Salaman veljeksistä lajia on kokeillut useampi. Veljekset kiertävät nimenomaan kirkkaita sisäjärviä. Salolainen lajin harrastaja Petri Nieminen suuntaa sen sijaan kulkunsa yleensä merelle. Kaikkia yhdistää lajissa sama viehätys eli vedenalainen maailma sekä lajiin liittyvä kiirettömyys ja rauha. Saalista on mukava saada, mutta se ei ole pääasia.

Salon Seudun Sanomien sunnuntaisivuilla kerrotaan lisää sukelluskalastuksesta. Iso-Valkeen pohjasta otetusta kuvasta voi nähdä, kuinka uteliaat ahvenet tulevat ihmettelemään vedessä olevaa Mikko Salamaa. Lue lisää 17.6.2018 lehdestä