Jo 50. Salon Ampumakisat käynnistyivät Hevonpäässä

0
Salon Seudun Ampujia edustava Tero Hovila tähtäili kotikisassaan perjantai-iltana ja on kisoissa mukana pitkin viikonloppua.

Järjestyksessään peräti 50:nnet Salon Ampumakisat käynnistyivät perjantai-iltana Halikon Hevonpään ampumaradalla. Viikonloppu on täynnä ampumaurheilua, kun kivääri-, pistooli- ja riistamaalilajeissa tähdätään myös lauantaina ja sunnuntaina.

Kilpailun osallistujamäärä on viime vuosina pysynyt samankaltaisena. Kisaajia on noin kaksisataa, joista varsin moni osallistuu useampaan lajiin. Samaan aikaan ammutaan myös Eurooppa cupin osakilpailu Hollolassa, joka verottaa väkisinkin väkeä Salosta.

– Liittotasollakin on pyritty siihen, ettei suuria kansallisia ja kansainvälisiä tapahtumia olisi päällekkäin. Mutta kesä on lyhyt, ja monessa paikassa ympäristöluvatkin määrittelevät järjestelyajankohtia. Päällekkäisyyksiltä ei siksi täysin voi välttyä, sanoo järjestävän seuran eli Salon Seudun Ampujien puheenjohtaja Asko Terkola.