Katso videot: Sadan vanhan kuorma-auton letka lähtee Teijolta

1

Veteraanikuorma-autoseuran perinteikäs kesäkeikka ajetaan tänä vuonna Lounais-Suomessa. Lohjalta liikkeelle lähtevä, lähes 115 auton letka ajaa ensin Teijolle Saloon.

Tauon jälkeen veteraani-ikäiset kuorma-autot ja niiden kuljettajat jatkavat matkaa kohti Naantalia Kemiönsaaren, Sauvon ja Paimion kautta.

Autoletkaa voi ihailla jo perjantaiaamupäivällä jo Perniön keskustassa, jossa autot kiertävät noin kello 11.

SSS striimasi autojen lähdön Teijolta. Katso videotallenteet livestä.

 

 

Kuorma-autoletkan vauhti on noin 60 kilometriä tunnissa. Yli sadan auton letkasta tulee pitkä, kun ryhmät pitävät pieniä välejä. Järjestäjät arvioivat letkan pituudeksi jopa 4–5 kilometriä.

Tapahtuma järjestetään vuosittain eri puolilla Suomea. Lounais-Suomeen saapuva 115 auton määrä on iso.

– Määrä alkaa olla jo äärirajoilla, kuvailee tapahtumaa organisoiva Carl-Johan Blomqvist Veteraanikuorma-autoseurasta.

Vanhat kuorma-autot ajavat noin 30 auton ryhmissä, ja ryhmien välissä on pieni väli. Yleisö on tervetullut reitin varrelle seuraamaan erikoista jonoa.

 

Carl-Johan Blomqvist.

Blomqvist ajaa itse Wilke-merkkisellä, Teijolla vuonna 1964 valmistetulla autolla.

– Näitä autoja valmistettiin noin 100 kappaletta vuosina 1959–1964 ja tämä on ainoa jäljellä oleva yksilö. Teijolla nähdään myös se tehtaan ovi, josta auto on rullannut ulos, kuvailee Blomqvist.

Kulkueen vanhin auto on valmistettu vuonna 1936, ja se kulkee letkan toisena.

Kyseessä on Kaarinassa majaa pitävä Volvo B 11. Sitä ajavat Eero Virta ja Pekka Paarala.

 

Teijolta kuorma-autot suuntaavat ensin Mathildedaliin ja sieltä Strömman kanavalle. Kemiön kirkonkylässä letka tekee pienen ylimääräisen lenkin.

Kemiöstä matka jatkuu Sauvon kirkonkylään, jossa kulkue tekee ylimääräisen lenkin. Sauvon kirkonkylässä letka on iltapäivällä kello 16 jälkeen. Seuraavaksi letka jatkaa Paimion Hevonpään risteykseen ja kääntyy 110-tielle.

Kulkue ajaa vanhaa ykköstietä Piikkiöön asti. Sieltä letka siirtyy Kehätielle, jota pitkin se ajaa Raisioon asti. Perillä Naantalissa autot ovat noin kello 18.

Autot ajetaan Naantalin kylpylän viereen. Lauantaina veteraanikuorma-autoja voi käydä katsomassa kylpylän viereisellä kentällä.

 

SSS striimasi autojen lähdön Teijolta. Livelähetyksen tallenne on katsovissa jutussa.

Autoilija

Ihan hieno tapahtuma, mutta onkohan perjantai iltapäivä/ilta ihan paras ajankohta noin niin kuin muuta liikennettä ajatellen?