Murto ja Nikkanen ylittivät 425 Espoon GP-kisassa

0
Espoossakin kahta askelta tavanomaista lyhyemmällä vauhdilla hypännyt Wilma Murto totuttelee vähitellen kilpailuihin pitkän tauon jälkeen. Tulos Espoossa oli sama kuin viime viikolla Turun Paavo Nurmi Gamesissa. (kuva: Lehtikuva/Vesa Moilanen)

Wilma Murto ja Minna Nikkanen pääsivät hyppäämään melko hyvissä olosuhteissa Espoon Leppävaarassa pidetyssä kotimaisen GP-kisasarjan avaustapahtumassa. Salon seudun seiväshyppääjätähdet tekivät kohtalaiset tulokset: Salon Vilppaan Murto ja Someron Esan Nikkanen ylittivät korkeuden 425.

Murto tarvitsi 415:stä kolme yritystä, samoin Nikkanen 425:stä. Kummatkin menivät kuitenkin lopulta nämä korkeudet yli selkeähköllä marginaalilla. Kova kotimainen kilpakumppani, kotikaupungissaan hypännyt Saga Andersson jäi tällä kertaa ilman tulosta.

Vilppaan korkeushyppääjä Samuli Eriksson kävi tasaisen voittotaistelun Arttu Mattilan kanssa. Vasta 17-vuotias Mattila vei ykköstilan onnistumalla 214:stä viimeisellä yrityksellään. Näin kaikki korkeudet 211:een asti ensimmäisellä yrityksellä ylittänyt Eriksson jäi täpärästi toiseksi.