Muurlan Opisto hakee joukkorahoitusta pelastaakseen arvorakennukset

0

Muurlan Opisto hakee joukkorahoitusta kunnostaakseen kaksi kulttuurihistoriallisesti arvokasta rakennustaan opiston pihapiirissä. Hankkeessa on tukena Muurlan kotiseutuyhdistys, joka haluaa vaalia kirkonkylän vanhinta rakennuskantaa.

Keräyksellä on tarkoitus pelastaa 1700-luvulta peräisin olevat Senaattorila ja Muurlan Tupa.

Opiston pihasta on tarkoitus poistaa rakennuksille haittaa aiheuttavia puita ja istutuksia. Kiireisiin töihin kuuluu myös rakennusten kattojen puhdistus ja kunnostus. Seuraavassa vaiheessa on tarkoitus kunnostaa talojen ikkunat ja julkisivu.

Muurlan Opisto käyttää korjauksiin oman rahan lisäksi joukkorahoitusta. Arvorakennusten pelastusoperaatio on hyväksytty ensimmäisenä hankkeena Salon seudulta Kansan sivistysrahaston Kulttuurilahja-hankkeeksi.

Kulttuurilahjan ajatuksena on, että yksityiset henkilöt ja yritykset voivat lahjoittaa pieniäkin summia hyvään tarkoitukseen. Kansan sivistysrahasto vastaa keräyksen käytännön järjestelyistä ja maksaa itse 20 prosentin bonuksen kerätyn summan päälle.