Nuorisojoukko pahoinpiteli miehen Inkereen koulun pihalla

16

Nuorisojoukko pahoinpiteli vuonna 1966 syntyneen pertteliläismiehen rajusti Inkereen koulun pihalla perjantain ja lauantain välisenä yönä. Tapahtumasta toivotaan silminnäkijähavaintoja, jotka voi ilmoittaa Salon poliisin palvelunumeroon 0295 417427.

Poliisi sai ilmoituksen tapauksesta hieman aamukolmen jälkeen. Tapahtuma-aikaan paikalla oli ollut kymmenkunta nuorta. Paikalle mennyt sairaankuljetushenkilöstö löysi pahoinpidellyn miehen nuorten läheisyydestä. Hän makasi vertavuotavana maassa.

Tapauksesta ilmoittaneen henkilön mukaan hän oli nähnyt miehen nuorisojoukon keskellä. Vilkaistuaan uudelleen kyseiselle paikalle hän oli nähnyt miehen makaavan maassa.

Uhrin omat muistikuvat tapahtumien kulusta ovat poliisin mukaan hyvin vaillinaiset. Hän muistaa nuorisojoukon alkaneen uhoamaan hänelle, mutta sen jälkeen tapahtuneesta hän ei ole pystynyt kertomaan. Vielä toistaiseksi ei ole tiedossa, miksi mies oli mennyt koulun pihalle ja kuinka tapahtumat ovat käynnistyneet.

Poliisin mukaan miehen saamat vammat viittaavat rajuun väkivaltaan. Hänen kasvonsa olivat pahasti turvonneet, ja niissä oli useita vertavuotavia haavoja, ja hänen korvastaan vuoti verta. Mies kuljettiin sairaalahoitoon. Hän itse on osannut nimetä paikalla olleista ainoastaan yhden 17-vuotiaan nuorukaisen.

V. Anhavitsi

Tuomio on pojat on poikia?

Esa

Kyllä siellä möly oli sitä luokkaa ettei yllättänyt kun samana iltana kuuntelin… Joku kai mennyt sanomaan tuosta häiriköinnistä nuorisolle… lopun voi arvata..

Tarmo

Onnettomia ”koviksia kun luulevat olevansa”. Vvoi vaikka itku tulla vielä jossain vaiheessa tuomiota.

Kauhistuttavaa

Jos mies makaa verissään eikä nuorisojoukosta yksikään auta? Millaisia ihmishirviöitä joukossamme oikein liikkuu?

Kukaan ei auta

Kyllähän sinne nyt se ambulanssi ainakin soitettiin? 😀

Kauhistuttavaa

Nuorisojoukosta kukaan ei soittanut ambulanssia uutisen mukaan,vaan soittaja oli sivullinen.Voiko tässä tilanteessa jo puhua nuorisojoukon osalta heitteillejätöstä?

Lautamies

Nyt on menty liian pitkälle. 7-vuotiaan järki yhdistettynä 17-vuotiaan fyysisiin voimiin on huono yhdistelmä.
On epäselvää, mikä sitten on ollut pahoinpidellyn itsensä rooli tapahtumien kulussa, mutta tuskin hänestä kuitenkaan mitään suurta vaaraa on voinut olla paikalla olleelle joukolle nuoria, joten se ei selitä häneen kohdistuvan väkivallan käyttöä.
Ihmetyttää lisäksi se, mikä nuoria vetää koulujen alueille kesäloman aikana. Opiskeluhalukkuusko?
Ehkä heille pitäisi loman sijaan järjestää kursseja itsehillinnästä ja Suomen lakien sisällöstä ja merkityksestä vakaan sekä toimivan yhteiskunnan perustana.
Tämä muiden, mutta ennen kaikkea heidän itsensä hyödyksi. Ja ettei korvaamattomia vahinkoja tapahtuisi.

keijo.k

Oletko varma ettei jo pelkkä ehdotuksesi ”kursseista” aiheuta nuorille traumoja ja ahdistusta rajoittamisesta??

Ari Peltosalo

Tilanne on hauska poliisin suhteen, päivisin pidetään kamera-autoa joko Perniöntiellä tai vanhan Saloran kohdalla.

Tietenkin näissä kohdissa on kauheasti liikennettä päivisin, kun nyt koulutkin ovat kiinni. Näihin panostetaan, mutta ei uskalleta mennä jatkuvasti kerrottuihin kriittisiin paikkoihin. Ihmevalvontaa Salossa.

Lautamies

Ei poliiseja parhaalla tahdollakaan riitä joka koulun pihaa loma-aikana valvomaan.
Muutoksen pitää lähteä häiriköiden omasta korvienvälistä, se on paras ja tehokkain tapa vaikuttaa huolestuttavaan kehitykseen.
Katse kääntyy kotien ja kasvattajien suuntaan. He ovat avainasemassa – ei poliisit, jotka usein korjaavat epäonnistuneen kasvatuksen jäljet mm. koulujen pihoilta.
Järjestäytyneen yhteiskunnan sääntöihin on sopeuduttava, jos siinä aikoo vapaana elää.
Mitä aikaisemmin tämän ymmärtää, sen helpommalla asian kanssa pääsee sinuiksi.
Nuorten kehitykseen kuuluu kapinointivaihe, mutta siihen vaiheeseen ei kannata nyrkkejä sekoittaa.
Siitä seuraa vain vaikeuksia. Itselle ja muille.

Matti

Poliisit voi kulkea yksitellen, ei niitä tarvitse aina olla kaksi. Aikoinaan oli kyläpoliisi, mikä oli aina yksin.

Onko laatu huonontunut? Eikä sitä paitsi joka koulun pihalle tarvitse mennä. Tuollaist mielipiteet jäävät omaan arvoonsa.

Kyllä täällä Suomessa on nykyään korjattavaa monissa muissakin korvien välissä

Lautamies

Poliisi joka koulun pihalla oli sarkasmia, Matti. Sarkasmia.
Mutta kuten totesit, korjattavaa on monissa muissakin korvien välissä.
Poliisien laatu on todennäköisesti parantunut ajan kuluessa, mutta toimintatapoja on poliisijohto muuttanut – tai joutunut muuttamaan – kustannusten hillitsemisen paineesta. Nyt partiot liikkuvat autolla, mutta jos poliiseja ja partioita on liian vähän, katseet voi kääntää Sisäministeriön suuntaan. Poliisiksi hakijoita kyllä riittää. Määrärahoja tarvitaan.

Hotellit lähellä maamerkkiä

Toivottavasti mies ei mennyt itse uhoamaan, vai?

Mamma

Turkulainen vanha lastenlääkäri kertoi nuoruudestaan,kun pojankoltiaiset olivat pahanteossa ja aikuinen meni varottelemaan mukulat kaikkosivat kuin tuhka tuuleen. Niin paljon on varhais-ja muu kasvatus tehonnut että nykyään käydään varottelevan aikuisen päälle. Siksi kierrämme jos mahdollista kaikki keskenkasvuiset kaukaa, tekevät mitä tekevät.

Lautamies

Näin se menee, kuten ”Mamma” on havainnut.
Lisäksi varoitteleva vanhempi voi saada syytteen joutuessaan fyysisesti puolustautumaan koltiaisia vastaan, ellei sitten ota turpaansa ja potkuja monosta.
Helpompi on kääntää katseensa sivulle, kuin puuttua itse tilanteeseen.
Tietysti voi soittaa poliisille – muodon vuoksi – ja poliisi tulee sitten kun kerkiää.

Rikolliset kuriin

Miksi poliiseja pitää olla Suomessa kaksi? Esimerkiksi jenkeissä riittää yksi poliisi per auto, koska poliisilla on lain suoma turva näitä yhteiskunnan rikollisia vastaan. Poliisi voisi myös puuttua vapaa-aikana.

Poliisin suomilla valtuuksilla näihin nuorison ynnä muiden rikollisten yhteiskunnalle aiheuttamiin vahingontekoihin myös rangaistuksia pitää koventaa, pelkkä pään silitys ei aut. Ihminen on aina vastuussa tekemisestään, näin se vaan on.