Peräkärry irtosi peräänajon seurauksena moottoritiellä Salossa

4

Moottoritiellä Salossa tapahtui lauantaina iltapäivällä onnettomuus, jossa pakettiauton perässä ollut iso peräkärry irtosi peräänajon seurauksena.

Onnettomuus tapahtui puoli kolmen maissa noin 4,5 kilometriä Salon liittymästä Muurlan liittymän suuntaan.

Päivystävän palomestarin Markus Raution mukaan molemmat ajoneuvot olivat matkalla Helsingin suuntaan, kun henkilöauto oli törmännyt edellä ajaneeseen ajoneuvoyhdistelmään.

– Pakettiauton perässä ollut autonkuljetustraileri irtosi törmäyksen voimasta ja ajautui kaistojen välialueen kautta vastaantulevien kaistalle ja sieltä vielä pientareelle, Rautio sanoo.

Raution mukaan tapauksessa oli ainekset erittäin pahaan onnettomuuteen.

Molemmissa ajoneuvoissa oli kyydissä vain kuskit ja heidän vietiin onnettomuuden jälkeen tarkistettaviksi sairaalaan. Autonkuljetustraileri oli tapahtumahetkellä tyhjä.

Peräänajon syy ei ole vielä selvillä.

M H

Aivan käsittämättömiä ”onnettomuuksia” sattuu harva se päivä. Ihmetellä täytyy millaisilla taidoilla ja asenteilla liikenteen seassa kuljetaan. Kirkas päivä, suora hyvä tie, mikä siinä on niin vaikeaa?

M p

Kun täytyy sitä puhelinta räplätä.

mako

Niin eikä siihen pystytä puuttumaan!!

Tarkkuutta ajosuoritukseen

Moottoritieajon huolellisuuteen kiinnitetään liian vähän huomiota. Muutama vuosi sitten oli rekasta pudonnut koko kuusimetrinen kontti metalliromuineen keskelle kaistaa. Sitä ei uutisoitu missään. Onnen kauppaa ettei kukaan jäänyt alle. Henkilöautot vaihtelee kaistaa ilman vilkkua. Toiset taas ei vaihda ollenkaan, vaan ajaa tyhjällä moottoritiellä vasenta kaistaa kymmenien kilometrien matkan. Vastaava kohellus ei tulisi kysymykseen minkään muun pohjoismaan liikenteessä.