Posti liikkuu Salossa nyt myös sähkörahtiskoottereilla

  0
  Santeri Löf kaartaa kohti Lukkarinmäkeä Salon kaupungintalon kohdalla Postin upouudella sähkörahtiskootteri Kyburz DXP:llä.

  Salossa posti kulkee nyt osin sähköisesti keskustaajama-alueella, kun seitsemän sveitsiläisvalmisteista Kyburz-sähkörahtiskootteria otettiin käyttöön keskiviikkona. Kolmipyöräisiin sähkömopoihin voidaan lastata postia ja paketteja aina 270 kiloa ja yhdellä latauksella hoituu vähintään 50 kilometrinkin jakelukierros.
  – Pitkässä juoksussa nämä ovat autoja edullisempia. Samalla toteutetaan Postin strategiaa päästöjen vähentämisessä, Jukka Ojansivu Salon Postista sanoo.

  Täydellä latauksella ja kuormalla virtaa riittää pahallakin kelillä ainakin 50 kilometrin verran. Ojansivun mukaan sähkörahtiskoottereilla korvataan Salossa etenkin bensaskoottereita, jotka ovat osoittautuneet käytössä epäluotettaviksi.

  Lue koko juttu 7.6.2018 lehdestä