Romurallia salolaisen musiikin tahdissa – Jay Rayn musiikki soi uudessa autopelissä

0

Suomalainen peliyhtiö Bugbear Entertainment käyttää salolaismuusikko Jay Rayn musiikkia torstaina julkaistussa Wreckfest-autopelissään. Romurallipelillä kuullaan neljä Jay Rayn biisiä.

Pelin PC-versio julkaistiin maailmanlaajuisesti torstaina. Pelikonsoleille peli tulee marraskuun lopussa.

Pelissä ovat käytössä biisit 137, King Vultures, The Great Art of Living ja Crucial Fracture.

 

 

Jay Ray, oikealta nimeltään Joni Säde, kertoo tarjonneensa musiikkiaan lukuisille peliyhtiöille. Nyt unelma omasta musiikista pelissä käy vihdoin toteen.

– Olen aina unelmoinut saavani musiikkiani joihinkin peleihin, ja olen jatkuvasti kuullut ihmisiltä, että minun tulisi tarjota musiikkiani peliyhtiöille, koska musiikkityylini sopii hyvin nimenomaan peleihin. Olen tarjonnut musiikkiani lukuisille eri peliyhtiöille, kertoo Jay Ray.

Jay Ray kertoo lähettäneensä peliyhtiölle viestiä viime syksynä. Vastaus tarjoukseen tuli huhtikuussa.

– Pelit tarjoavat musiikille erittäin hyvän näkyvyyden. Esimerkiksi elokuvassa katsoja kuulee biisin ehkä vain kerran, mutta peleissä ”joudut” kuulemaan samat biisit useita kertoja. Olen innoissani siitä että tällä tavoin musiikkini pääsee nyt jopa satojen tuhansien ihmisten korviin.

Artisti ei tiedä tarkkaan, miten hänen musiikkiaan pelissä käytetään.

– Biisit soivat pelissä itse pelaamisen aikana sekä valikoissa. Tämän tarkemmin he eivät ole tarkentaneet, naurahtaa Säde.

 

Muusikko kertoo pelanneensa nuorena paljon, mutta enää aika ei tahdo siihen riittää.

– Nuorempana pelasin todella paljon pelejä, myös autopelejä. Olin suoraan sanottuna todella nörtti pelien suhteen. Nyt ei ole enää tullut pelailtua pitkään aikaan, aika kuluu kaikkeen muuhun. Välillä saatan veljeni kanssa pelata jotain peliä.

 

 

 

Ensilevynsä viime vuonna julkaissut Jay Ray kertoo työstävänsä tällä hetkellä EP-levyä.

 

Bugbear

  • Helsinkiläinen vuonna 2000 perustettu pelikehittäjä.
  • Se on luonut muun muassa pelit Rally Trophy, Tough Trucks, FlatOut, FlatOut 2, Sega Rally Revo ja Ridge Racer Unbounded.