Puolta Someron kaupungin kiinteistöistä muutaman vuoden ajan hoitanut valtakunnallinen RTK-Palvelu lopettaa kiinteistöhuollon Somerolla perjantain jälkeen.  Someron teknisen lautakunnan puheenjohtaja Juha Salo (kesk.) sanoo, että yhtiön kanssa päätettiin yhteisymmärryksessä, että sopimusta ei jatketa puolen vuoden optiosopimuksen päätyttyä. Kaupungin pääosin omistama kiinteistöyhtiö Someron Talkkari ottanee RTK:lta jäävät kiinteistöt hoitaakseen.

Salo toteaa, että kiinteistönhuolto tultaneen kilpailuttamaan uudestaan, elleivät pohdinnat Someron Talkkarin koko osakekannan siirtymisestä kaupungin hallintaan toteudu. Kaupunki omistaa yhdessä tytäryhtiönsä Someron Lämmön kanssa lähes 60 prosenttia yhtiön osakkeista.

– Yhtiön täytyy olla sataprosenttisesti kaupungin tai sen tytäryhtiöiden omistuksessa, jotta kilpailutusta ei vaadita, Salo huomauttaa.

Voittoa tavoittelematon Talkkari hoiti aiemmin kaikki kaupungin kiinteistöt.

Lue lisää 28.6.2018