Sähköverkkoa kaivetaan maan alle eri puolilla Saloa

1

Sähkönjakeluyhtiö Caruna maakaapeloi sähköverkkoa useassa kohteessa Salossa. Samassa yhteydessä Lounea rakentaa valokuituverkkoa ja Salo uusii katuvalonsa. Työt on jo aloitettu monessa kohteessa, kuten Aarnionperässä ja Perniön Torpanmäessä. Osa kohteista valmistuu jo tämän vuoden puolella, ja kokonaisuudessaan töiden arvioidaan valmistuvan toukokuussa 2019.

Sähkö-, katuvalo- ja tiedonsiirtokaapelit asennetaan maahan Aarnionperän, Halikon Kihisen, Perttelin Inkereen, Kuusjoen Kurkelan, Perniön Torpanmäen, Kiskon Toijan sekä Muurlan alueilla. Teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä. Tonttiosuuksien kaivuista sovitaan jokaisen tontin omistajan kanssa erikseen.

– Yhteiskaivulla vähennämme ympäristöhaittoja, kun katuja ei tarvitse kaivaa moneen kertaan auki. Kuntalaisen kokema haitta on pienempi, kun alue rakennetaan kerralla kuntoon, avainasiakaspäällikkö Jussi Rönkkö Carunasta kertoo.

Alueen työkohteiden urakoitsijakumppaneina toimivat Eltel Networks Oy ja Kuntec Oy.

Silminnäkijä

Viimeksi kun sama porukka kaivoi meidän alueellamme, aukaistiin katu kuitenkin kolme kertaa, kun aina joku oli töpännyt jossain.