SalPa kairasi jälleen niukan voiton lohkon kärkipään vastustajasta

0
Juho Montola pelasi SalPan keskikentällä täyden ottelun.

Salon Palloilijat jatkaa kovaa tulosvirettään jalkapallon miesten Kakkosen B-lohkossa. Kärkipään vastustaja FC Jazz joutui lähtemään Salon Urheilupuiston ylänurmelta takaisin Poriin 0-1-tappio niskassaan. Kyseessä oli jo kolmas SalPan 1-0-kotivoitto sarjan top-5-vastustajasta.

Jazzin alun lievän hallinnan jälkeen SalPa siirtyi ensimmäisestä kunnollisesta hyökkäyksestään 1-0-johtoon seitsemännellä peliminuutilla. Waltteri Peltola syötti Jaakko Oksaselle, jolle vierasjoukkueen puolustus jätti käsittämättömän paljon tilaa. Oksanen viimeisteli kauden ensimmäisen maalinsa tolpan kautta.

Lähes heti perään samankaltainen tila oli porilaisilla, mutta maalivahti Santeri Aaltonen torjui vaivatta Toni Pyyrannan laukauksen.

Ensimmäisen puolen tunnin pelitapahtumat olivat varsin tasaisia. SalPa sai kuitenkin luotua muutaman hyvän aihion päästyään helposti läpi Jazzin keskikentästä. Ratkaisevat syötöt eivät kuitenkaan tässä vaiheessa osuneet kotijoukueen pelaajilta kohdalleen. Ylipäätään Jazz suhtautui ensimmäiseen puoliaikaan vahvasti puolustusvoittoisella lähestymistavalla vastahyökkäyksiin satsaten.

SalPan topparin Pyry Tenhon nousu päättyi pallonmenetykseen, mutta Jazz-puolustus antoi karmean harhasyötön. Iku Leinon laukoma pallo painui kuitenkin juoksuradan yli kaarrekatsomoon. Hetkeä myöhemmin Jazz sai parin tilanteen muodossa painetta vastustajan maalille.

41. peliminuutilla SalPa pelasi yksinkertaisen hyvän hyökkäyksen, joka oli Albijon Muzacin niukasti ohi mennyttä sijoitusta vaille täydellinen. Waltteri Peltola antoi loistavan pystysyötön, jonka Muzaci otti hyvin haltuun. Sama mies pääsi laukomaan hetkeä myöhemminkin varsin hyvästä paikasta, mutta laukaus jäi torsoksi.

Toisen puoliajan avausvartti kulki selkeähkösti SalPan hallinnassa. Jälleen ratkaisevat syötöt olivat laadultaan kuitenkin liian heikkoja. Toisaalta Jazzin maalitilanteet olivat erittäin harvassa. Tunteet alkoivat vähitellen kuumentua. SalPan pelaajille oli noin tunnin kohdalla tuomittu jo neljä varoitusta.

Alkukauden jalkavammasta kärsinyt SalPan Olli Jalli tekee vähitellen paluuta pelikentille tultuaan tunnin jälkeen vaihdosta kentälle. Puolustajana viimeisimmät vuodet viettänyt seuran oma kasvatti pääsi kokeilemaan ottelun ratkaisemista laitapelaajana. Muzacin syöttö tavoitti puolittaiseen läpiajoon kirmanneen Jallin, jonka hyvä yritys meni kuitenkin tolppaa nuollen ohi.

Varsinaisen peliajan viimeiselle 15-minuutille lähdettäessä SalPalla ei ollut minkäänlaista hätää. Jazz oli hyökkäyspäässä varsin vaaraton. Ja taas toisaalta johtotilanne oli edelleen vain 1-0.

Loppuhetkillä porilaisyhdistelmä sai hieman painetta SalPan maalille, muttei paria kulmapotkua enempää tulosta.

– Yksinkertaistimme KaaPo-pelin jälkeen pelaamistamme. Pääsimme tosi tehokkaasti pitkilläkin palloilla hyökkäyskolmannekselle ja hyville maalintekopaikoille. Viimeisellä vartilla tai 20 minuutilla ei tuntunut hetkeäkään siltä, että vastustaja olisi vaarallinen, totesi SalPan maalivahti Santeri Aaltonen Haven Yhtymän tarjoamassa nettilähetyksessä.

– Ansaitsimme voiton kaikilla mittareilla, koki SalPan päävalmentaja Tommi Pikkarainen.

Lucas Gabrielssonin ja Santeri Peltolan lisäksi SalPalta Elmo Heinonen joutui seuraamaan ottelun sivusta lievän loukkaantumisen vuoksi. Poissa olivat myös Joni Mäkinen ja Jami Siirtola.

Myös B-lohkon kärkikolmikon muut joukkueet Grankulla IFK ja Musan Salama voittivat illan kotiottelunsa. Näin SalPa, GrIFK ja MuSa jatkavat yhden pisteen sisällä toisistaan, mutta ero muihin ryhmiin kasvoi.