Tervaskannon myynti ei tuo lisälaskua asukkaille

0
Tervaskannon palvelutalo siirtyy Mehiläiselle.

Tervaskannon palvelutalon myynti saa kannatusta Someron suurimmista valtuustoryhmistä. Someron kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tero Pirttilä (kesk.) korostaa, että myynnin avulla varmistetaan hoivapaikkojen ja työpaikkojen pysyminen Somerolla myös sosiaali- ja terveystoimen uudistuksen jälkeen. Pirttilä muistuttaa, että osa Tervaskannon palvelutalosta on suljettu sisäilmaongelmien vuoksi, kun taas Mehiläinen rakentaa Somerolle uuden nykyaikaisen palvelutalon.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Pauli Eino painottaa niin ikään soten merkitystä. Eino ja sekä Someron perusturvalautakunnan puheenjohtaja Antti Kotti (sd.) huomauttavat myös Mehiläisen olevan alalla hyvässä maineessa. Kotti sanoo, ettei näe tällä hetkellä myynnille parempaa vaihtoehtoa.

Vasemmistoliiton ja perussuomalaisten taholta Tervaskannon myynti Mehiläiselle tyrmätään.

Tervaskannon palvelutalon mahdollinen myynti Mehiläiselle ei tuo asiakkaille merkittävää lisälaskua. Uuden talossa hoito on kalliimpaa, mutta erotuksen maksaa Someron kaupunki. Mehiläinen on myös luvannut neuvotteluissa, että hoitajien palkat eivät laske.

Someron kaupunginvaltuusto käsittelee Tervaskannon myyntiä ensi maanantaina.