Valtaosa Salon satasen tonteista on vuokraamatta

1
Juha Westerlundin yhden miehen talotyömaa etenee edellä aikataulusta Perttelissä.

Aurinko on tänä kesänä hellinyt rakentajia, ja Inkereen Mustakorvenkujalla ollaan edellä aikataulusta.

– Ajatuksena oli, että olisi hyvä, jos syksyksi saataisiin antura valettua, sanoo valmiin anturan päällä seisova Juha Westerlund.

Westerlundit löysivät mieluisan tontin Perttelistä Salon tonttikampanjan innoittamina. Salo järjesti vuodenvaihteessa sata päivää kestäneen Suomi 100 -tonttikampanjan, jonka aikana kaikki Salon vapaat omakotitalotontit olivat alennusmyynnissä. Kampanjan aikana tontin varanneilla on mahdollisuus ostaa tontti rakentamisen jälkeen sadalla eurolla.

Tonttikampanja poiki kaikkiaan 77 tonttivarausta, mikä oli enemmän kuin Salon kaupunki ennen kampanjaa toivoi. Varauksista kuitenkin vain 11 on edennyt tähän mennessä vuokrasopimuksiksi.

Rakennuslupaa voi hakea vasta vuokrasopimuksen tekemisen jälkeen.

– Itse olen myöntänyt yhden rakennusluvan, ja yksi taitaa olla haussa, sanoo tarkastusrakennusmestari Sirpa Tuominen Salon rakennusvalvonnasta.

– Ehkä varaajat odottavat hallinto-oikeuden ratkaisua.

Tonttikampanjasta valitettiin tammikuussa Turun hallinto-oikeuteen. Kaksitoista valittajaa vaatii kaupunginvaltuuston tonttikampanjaa koskevan päätöksen kumoamista lainvastaisena. Valittajien mielestä kaupunki ei kohtele asukkaitaan tasapuolisesti.

Turun hallinto-oikeuden tämänhetkinen arvio on, että asiasta annetaan ratkaisu aikaisintaan lokakuussa.

Juha Westerlund harmittelee tilannetta, muttei kanna asiasta suurta murhetta. Ammattirakentaja tuntee vuodenkierron haasteet ja halusi saada työt vauhtiin.

– Uskon, ettei valitus kaada kampanjaa, Westerlund sanoo.

Lue lisää keskiviikon 13.6.2018 Salon Seudun Sanomista

 

 

Herra Hoo Moilanen

Paljon järkevämmin ja riittävän ajoissa virkamiesvalmisteltuna tonttialekampanja olisi voinut tuottaa paremminkin vipinää Salon rakentamiseen. Myös kampanjan etenemisestä tiedottaminen ontui pahasti, ja tonttihenkilöt saivat vastailla kysymyksiin, joihin ei heillä ollut vastauksia, kun tieto kampanjan etenemisestä ei kulkenut virastotalolla.

Kampanjan jälkeen hehkuteltiin, että yli 70 kpl varauksia, mutta kuten oli odotettavissakin, niin hyvä jos 10 uutta rakentajaa kampanjan avulla saavutettiin. Tästä voivat virkamiehet ottaa oppia sentään. Hätiköiden ei hyvää synny koskaan.