Jalkapallon MM-kisat ovat vauhdittaneet televisioiden myyntiä Salossa – vuoden 2020 lähetystavan muutos ajaa ihmiset viimeistään televisiokaupoille

4
Euronics Salon yrittäjien Hannu Toivosen ja Anssi Vainion takana näkyvä 75-tuumainen televisio on vielä harvinaisuus suomalaiskodeissa. Eniten kaupaksi menee 55-tuumaisia televisioita. Kuva: SSS/Ville-Veikko Kaakkinen

Suurten urheilukisojen aikana televisioita myydään enemmän kuin tavallisesti. Ilmiö on ollut havaittavissa pian päättyvien jalkapallon MM-kisojen aikana, kertoo Euronics Salon yrittäjä Hannu Toivonen. 

– Myynnissä tapahtuu pieni piikki, mutta kasvu ei kuitenkaan ole suurta. Luulen, että kotitalouksissa on mietitty pitkään uuden tv:n hankintaa, ja sitten kun kisat alkavat, tehdään lopulta ostopäätös, Toivonen sanoo.

Euronics Salon toinen yrittäjä Anssi Vainio toteaa, että suurempi vaikutus televisioiden menekkiin on antenniverkon lähetystekniikan uudistuksella, joka astuu voimaan alle kahden vuoden kuluttua.

Käytännössä televisiokuva ei maaliskuun 2020 jälkeen enää näy antenniverkossa ilman DVB-T2-viritintä. Uusi lähetystekniikka mahdollistaa paremman kuvanlaadun, mutta kaikki televisiomallit eivät uutta tekniikkaa tue. Muutos ei koske kaapeliverkkoa.

– Käytännössä ihmiset joutuvat joko ostamaan uuden television, johon uusi tekniikka on sisäänrakennettuna, tai hankkimaan virittimen sisältävän digiboksin, Vainio toteaa.

Viestintäviraston ylläpitämältä nettisivulta https://toimiikotelkkarini.fi voi tarkastaa oman kotitalouden tilanteen DVB-T2-viritimen osalta.

Lue päivän lehdestä 15.7.2018.

Kisat pois sieltä

V. 2020 kisat pitää siirtää pois Qatarista. Vierastyöväkeen kohdistuu suoranainen kansanmurha, pelipaikkojen työmailla on jo kuollut tuhansia raatajia, käytännössä orjia, sietämättömien olosuhteiden, olemattoman työturvallisuuden ja puutteellisen lääkintätoimen vuoksi.

Qatar

Näinkö väität? Qatar on yksi rikkaimista, sekä kaiken luonnonvaroja löytyy. Miksi kisoja ei pidettäisi? Ainut mikä kisan minun mielestä estäisi on se, että se vaan ei kertakaikkiaan tuo kaikkia tähtipelaajia kentälle, kun heillä on muutenkin omat liigapelit.

kisat pois Qatarista

Joka ainutta Qatarin kisoissa pelattavaa minuuttia kohden menehtyy yksi siirtotyöläinen. Onko mukava katsella sitten pelikelloa, kun tietää että numeron vaihtuminen merkkaa menehtynyttä kentän rakentajaa.

Qatar

Voin vain viimeisen sanani sanoa, että tässä maapallossa ja jokaisella maalla/valtiolla on omat huonot puolensa, sekä hyvät puolensa. Ei missään maassa olisi kaikki asiat hyvin! Ei edes Suomessa!