Kyröntien pinta Marttilassa on huonossa kunnossa, syy toistaiseksi tuntematon

0

Kyröntien pinta Marttilan Ollilan ja Pöytyän Kyrön välillä on huonossa kunnossa 2,5 kilometrin matkalta. Tiestä irtosi keskiviikkona pikeä, joka teki sen pinnasta liukkaan. Piki voi korkeilla ajonopeuksilla lentää toisiin autoihin pikkukivien lailla.

Turun liikennekeskuksen Mikko Penkkalan mukaan nopeusrajoitus tiellä on laskettu 50 kilometriin tunnissa. Torstaiaamuna tielle levitettiin kivituhkaa, joka sitoo pikeä ja estää sen lentämisen. Kivituhka vähentää myös tien liukkautta. Lisäksi tielle on tuotu irtokivimerkit.

Penkkalan mukaan viikonlopulle ennustetut sateet saattavat tehdä pinnasta jälleen liukkaan, koska täyttä varmuutta ei ole siitä, kuinka tie reagoi sateeseen. Varotoimenpiteet sadesään varalle ovat Penkkalan mukaan vielä harkinnan alla.

Syy tienpinnan huonoon kuntoon on epäselvä.
– Toistaiseksi ei ole varmaa tietoa siitä, miksi tie on mennyt huonoon kuntoon. Asiaa selvitetään, Penkkala kertoo.

Tie 2253 on ajokelpoinen lasketuilla nopeusrajoituksilla. Jos tie olisi todettu hyvin liukkaaksi ja huonokuntoiseksi, olisi liikenne järjestetty kiertoteitse. Tien kuntoa seurataan lähipäivinä, ennen kuin nopeusrajoitukset palautetaan normaaleiksi.

Juttua päivitettin 19.7. klo 15.49.