Motoristi kuoli törmättyään traktoriin Kemiönsaaressa

1

Vuonna 1968 syntynyt turkulainen mies kuoli tiistaina Kemiönsaaressa sattuneessa moottoripyörän ja traktorin yhteentörmäyksessä.

 

Onnettomuus sattui klo 12.20 aikoihin Suomenkulmantiellä. Moottoripyöräilijä oli ajanut Vretan suunnasta kohti Angelniemeä, kun loivasti oikealle kääntyvässä kaarteessa häntä vastaan oli tullut traktori. Jäljistä päätellen moottoripyöräilijä oli jarruttanut, mutta hän oli ajautunut kuitenkin vasemmalle ja törmännyt traktoriin tien vasemmassa reunassa.

 

Traktorin vuonna 1964 syntynyt kuljettaja ei loukkaantunut. Tapahtumapaikalla tie on kestopäällysteinen ja keliolosuhteet olivat hyvät, hellettä lukuun ottamatta. Poliisi jatkaa onnettomuuden tutkintaa.

Pelle Peloton

Moottoripyöräilijät, kaarreajo pitää hallita, ja on opeteltava vastaohjaus. Jos tämä ei ole hallinnassa, äkillisessä tilanteessa kääntymisessä tarvittavat refleksit eivät toimi eikä pyörä käänny. Tämän jälkeen jarrutus voi vielä pahentaa tilannetta.

Oma kokemukseni opetti, että kaarteen puoleista ohjauskahvaa on työnnettävä sitä kovemmalla voimalla mitä kovempi vauhti ja jyrkempi kaarre.