Salon asuntokauppa on kasvussa

5
RE/MAX Hertta Kodit -kiinteistönvälitysyrityksen Katariina Hellman sanoo, että Salossa on paljon samaa kuin hänen synnyinkaupungissaan Keravassa. Hän on ehtinyt asua Salossa vasta muutaman kuukauden.

Salon seudun asuntokauppa on piristynyt selvästi viime vuoteen verrattuna. Erityisesti kerrostaloasunnot tekevät kauppansa.Yhä useampi kerrostaloyksiö ja -kaksio päätyy asuntosijoittajan ostamaksi.

Kerrostalohuoneistoja on myyty Salossa yli kaksinkertainen määrän tammi- ja toukokuun välisenä aikana verrattuna vuoden 2017 alkupuoliskoon, selviää Kiinteistönvälitysalan keskusliiton tilastoista.

Todellinen määrä lienee vielä suurempi, sillä kaikki tämän vuoden myynnit eivät ole vielä päätyneet tilastoihin, muistuttaa helmikuussa Salossa aloittanut Kiinteistömaailma Salon toimitusjohtaja Janne Salminen.

– Uskon tämän olevan merkki siitä, että Nokian romahduksesta on lähdetty toipumaan. Työllisyys on kasvanut, taloustilanne parantunut ja yleinen mielialakin on positiivisempi. Salossa uskotaan jälleen, että aurinko nousee huomennakin, hän toteaa.

Elpynyt asuntokauppa on tuonut myös uusia kiinteistönvälitysyrityksiä Saloon.Maailman suurin kiinteistönvälitysyritys RE/MAX aloittaa toimintansa Salossa. Yrityksen Salon-osastoa eli Hertta Kodit -nimistä kiinteistönvälitysyritystä ryhtyvät pyörittämään franchiseyrittäjät Katariina Hellman ja Tessa Tulisalo . Hertta Kodit avaa toimistonsa syyskuussa samaan rakennukseen, jossa Halikon Prisma sijaitsee.

– Tämä on monipuolinen kaupunki, sillä täältä löytyy luontoa ja rauhaa, mutta myös vilkkaampia alueita. Myös palvelut, joita ei löydy täältä, löytyvät viimeistään Turusta, Hellman toteaa.

Lue lisää 4.7.2018.

Autonrakentaja

Kauppa kiihtyy, mutta hinnat eivät nouse. Myyn kaksioni heti, kun joku tarjoaa järkevän summan. Asuntolaina ja työmatka 130 km yhteen suuntaan vievät kiinnostuksen alamittaisiin tarjouksiin.

EX SALO

Ei se asunto ole kuin sen arvoinen, mitä joku on siitä valmis maksamaan.

Ohikulkija

Kauppa käy keskustassa mutta esim. Perniössä täysin pysähtynyt koska esim. terveyskeskuspalvelut ovat vähentyneet.

Yksinäiset Nuoret Ei Kelpaa Pankeille

Miten ihmeessä ihmiset saa noita asuntolainoja vai onko täällä kaikilla rikkaita sukulaisia takaamassa lainoja? Mulla on säästämistä seuraavaksi viideksi vuodeksi, jotta voisin saada edes lainaa, kun ei ole ketään takaamassa lainaa, eikä säästöjäkään ole kuin muutaman kuukauden tarpeiksi. Jää säästämättä 10 prosenin osuus,ja kulutan nekin johonkin muuhun kuin omaan asuntoon, joka olisi kyllä ollut hieno homma. Asutaan sitten vuokrayksiössä, kun niin halutaan pankkien toimesta. Tai oikeastaan, pankit kyllä tarjoaisivat lainaa, jolla saisi jostain +15 km päästä keskustasta huonokuntoisen omakotitalon tai hyväkuntoisen rivarinpätkän. Autottomalle se ei ole vaihtoehto.

Lautamies

Onko Sinulle tullut mieleen, että laina pitää maksaa myös takaisin lainanantajalle? ”Jää säästämättä 10%:n osuus ja kulutan nekin johonkin muuhun, kuin oman asunnon hankintaan.” Mikä asenteesi olisi sitten jos saisit lainan ja Sinun pitäisi maksaa lainan korot ja lyhennykset vuosien, vuosien ajan? Ei se aina niin kivaa ole. Mieti ensin, lainaisitko itse itsellesi jos Sinulla olisi siihen mahdollisuus. Ehkä Sinun on viisainta asua vielä vuokrayksiössä ja miettiä, mihin Sinulla on varaa, mikä on vaatimustasosi ja sopeuttaa ne vastaamaan toisiaan. Voidaan puhua myös realismista. Ilman kovaa halua ja kurinalaista tavoitteellisuutta on vaikeaa päästä eteenpäin. Pankkeja on turha syyttää siitä, että ne… Lue lisää »