Salon elinkeinopolitiikka kommentoitavana verkossa

2
Salon uudessa elinkeinopoliittisessa ohjelmassa haetaan entistä korostetummin yrittäjäystävällisyyttä.

Salon elinkeinopoliittinen ohjelma on julkaistu verkossa kaupunkilaisten keskusteltavaksi.

 

Elinkeinopoliittinen visio vuonna 2026 on, että Salo on suomen yritysystävällisin kunta.

 

– Suurin ero edellisten ohjelmien painotuksiin on, että nyt haetaan entistä korostetummin yrittäjäystävällisyyttä ja kuunnellaan yrityksiä. Yhdessä tekemistä korostetaan aiempaa enemmän, sanoo Salon kehittämis-, elinkeino- ja työllisyyspalvelujen ohjelmapäällikkö Anita Silanterä .

 

Ajatus on, että yrityksen on helppo tulla keskustelemaan asioista kaupungin kanssa ja tulla kuulluksi.

 

Elinkeinopolitiikalla pyritään vahvistamaan Saloa. Kaupunkiin tarvitaan työpaikkoja, verotettavia tuloja ja ostovoimaa.

 

Uusia työpaikkoja tulee sekä uusien yritysten että nykyisten yritysten kasvun myötä. Tavoite on myös, että muualle työllistyvät asuisivat edelleen Salossa ja kaupunkiin saataisiin myös uusia asukkaita, joiden työpaikat ovat esimerkiksi pääkaupunkiseudulla.

 

Keskusteluun Salon elinkeinopolitiikasta voi osallistua osoitteessa www.otakantaa.fi, johon löytyy linkki myös kaupungin sivuilta osoitteesta www.salo.fi.

Peltari

Ensimmäinen steppi olisi, että Inkereentielle saataisiin liittymä moottoritielle. Tämä nykyinen systeemi on ollut alusta asti Salon tyhmintä ratkaisua, jolla on saatu Tupurin porukka muuttoliikkeeseen. Onneksi nyt vihdoinkin on saatu lenkki mäestä vanhaan Ykköstiehen, joka kuitenkin ruuhkaantuu jatkossa jätteiden kuljetuksista.

Tuleva hullu idea on tehdä Perniöntien alku yksikaistaiseksi, nykyäänkään ei sivuteiltä aamuisin ja iltapäivisin tahdo päästä mukaan liikenteeseen. Eli jos näin tehdään, sujuvuus liikenteessä on nolla.

Hyvä asia on, kun saatiin Muurlaan parkki työporukkalaisille. Näihin asioihin kannattaisi jatkossakin panostaa.

Entinen Tupurilainen.

Puhut asiaa, mutta vartoo kun ”ekovoimala” alkaa toimintaan, niin veikkaan Tupurin pikkuhiljaa tyhjentyvän, ja turha puhua päästöttömyydestä.