Salon muuttotappio tasaantui kevään aikana

1

Viime kuukaudet ovat tasanneet Salon muuttotappiota. Huhti–kesäkuussa saman verran ihmisiä muutti kaupunkiin ja kaupungista pois. Vuoden ensimmäisten kuukausien aikana pois muuttaneita oli huomattavasti enemmän.

 

Pääsiäisen jälkeen eli huhti-, touko- ja kesäkuun aikana muualta Suomesta muutti Saloon 421 ihmistä. Salosta muualle Suomeen muutti 427 ihmistä.

 

Lue lisää perjantain Salon Seudun Sanomista.

 

Kun mukaan lasketaan maahanmuutto, Salossa oli huhti–kesäkuussa jopa hieman muuttovoittoa.

 

Muuttoliikkeen myönteisestä suunnasta huolimatta Salon väkiluku jatkoi laskuun. Vuosi sitten kaupungissa oli asukkaita 53 352. Vielä vuoden vaihteessa asukkaita oli hiukan yli 53 000, mutta nyt on jo menty reilusti sen alla.

 

Kesäkuun lopussa Salon väkiluku oli Tilastokeskuksen ennakkotiedon mukaan 52 746. Se on melkein 600 vähemmän kuin vuosi sitten.

 

Vaikka muuttoliike suuntaan ja toiseen tasoittuisi, väkiluku jatkaa laskuaan, jos uusia salolaisia syntyy nykyistä tahtia. Tänä vuonna syntyneitä on hieman vähemmän kuin viime vuoden alkupuolella. Tätä vauhtia lapsia syntyy Salossa tänä vuonna noin 350.

 

Kuolleisuus on melkein kaksinkertainen syntyvyyteen verrattuna.

Perheellinen työntekijä

Salon kaupunki voisi tukea perheen perustamista, esimerkiksi maksaa vauvarahaa ja ottaa ns. Salo-lisä takaisin ja päivähoitomaksua vielä enemmän porrastaa esimerkiksi kolmannesta lapsesta ei perittäisi päivähoitomaksua, niin voisin kolmannen lapsen toivottaa omaan perheeseen tervetulleeksi. Nyt kun maksan vuodessa tuhansia euroja päivähoitomaksuja, niin kolmas lapsi tarkoittaisi köyhyyttä eikä siksi ole toivottu asia tällä hetkellä, vaikka muutoin olisikin. En varmastikaan ole ainoa.