Salon torilla tuuletetaan kansallispukuja

1
Torilla esiintyy kansantanssiryhmä Revanssi.

Salon torilla voi sunnuntaina 5. elokuuta nähdä kansallispukuja ja kansantanssia, kun Lasten Laulukaupunki ry ja Salon Torikaffe järjestävät ohjelmallisen sunnuntaitorin klo 10–14.

Klo 10–12 ohjelmassa on kansallispukujen tuuletuspiknik, jossa ideana on pukeutua kansallispukuun, kansanpukuun tai muinaispukuun. Myös jonkin puvun osan voi yhdistää nykyvaatteisiin ja tuuletella sitä. Ajatuksena on lähteä ihmisten ilmoille näyttäytymään, tapaamaan muuta kansallispukukansaa ja juhlimaan kansallispuvun syntymäpäivää.

Tuuletustapahtumassa esiintyy Halikon nuorisoseuran kansantanssiryhmä Revanssi. Ohjaajina toimivat Maija Lehtovaara , Mika Ruuskanen ja Taru Sahla, ja ryhmää säestävät Marjo Korpela , Jouko Kukko , Mari Kuittinen ja Jyrki Laine .

Klo 12–13 vuorossa on yhteislaulutilaisuus, jossa Anna Schukov soittaa harmonikkaa ja laulaa ja Hannu Määttänen soittaa kitaraa. Luvassa on kansanlauluja ja tuttuja iskelmiä. Klo 13–14 kuullaan vielä Anna Schukovin esittämänä perinteistä harmonikkamusiikkia.

Urpo

Toivottavasti kelit hiukan jäähtyy. Kansallispuvussa varmasti tarkenee vähän viileämmälläkin ilmalla.