Salonjoessa miestä auttaneet joutuivat itsekin vaaraan

14
Joen reunustalla on tikkaita ja tartuntaköysiä.

Salonjoesta pelastettiin mies perjantain ja lauantain välisenä yönä. Paikalle sattuneet ohikulkijat yrittivät auttaa miestä ylös joesta ennen kuin pelastuslaitos ehti paikan päälle. Salon Seudun Sanomat kertoi asiasta lauantaina.

Yksi miestä auttaneista ohikulkijoista oli Kaarinassa asuva Jerry Yliniitty. Yliniitty oli keskustassa kahden ystävänsä kanssa, kun he huomasivat miehen keskellä jokea.

– Joen reunasta hyppäsi mies auttamaan hukkumisvaarassa olevaa ihmistä. Sitten näytti siltä, että myös pelastaja alkaa upota, joten ystäväni hyppäsi heidän peräänsä, Yliniitty kertaa yön tapahtumia.

Yliniityn ystävä hälyytti pian myös hänet itsensä apuun. Ystävä pystyi uimaan joen toiseen reunaan, ja ensimmäisenä jokeen mennyt pelastaja puolestaan auttoi Yliniityn ja pelastettavan miehen mukanaan vastakkaiseen reunaan.

Yliniityn mukaan heidän kohdallaan reunuksessa ei ollut tikkaita tai tartuntaketjuja. Heidän onnekseen reunassa oli viemäriputki, josta he pystyivät pitämään kiinni odottaessaan pelastuslaitoksen saapumista.

– Olisimme varmasti kuolleet, jos reunassa ei siinä kohden olisi ollut jotakin.

Sari Pesonen (vihr.) ja 18 muuta valtuutettua jättivät joen alueen turvallisuudesta aloitteen kaupunginvaltuuston kokouksessa 11. kesäkuuta.

Yhdyskuntatekniikan kaupungininsinööri Petri Virtanen kertoo, että joen reunustoilla olevien tartuntaköysien määrää lisättiin viime syksynä. Myös tikkaita tuotiin lisää.

Valtuustoaloitteessa pidetäänkin tärkeänä, että erityisesti tartuntaköysien määrää lisättäisiin entisestään.

Köysi

Kuten kuvakin kertoo, on tartuntaköysiä yksi per sata metriä, eipä paljon auta uimataidotonta, lasta tai humalaista.

Make

Juuri näin. Ja sen verran korkealla vielä, ettei lapsi sinne ylettyisikään.

spiderman

Päivän lehdessä sanottiiin että jäiden viemien tikkaiden tilalle on tulossa uusia. Syksyllä? Ensi keväänä?

Make

Sanottiin jo 26.1. lehdessä, että jäiden rikkomia tikkaita suoristetaan tai ostetaan uudet. Ilmeisesti tämäKIN unohtui tehdä. Laiskuuttako?

MDI

Tikkaat tulivat vasta juhannusviikolla ja niitäkin voisi olla tupla- tai triplamäärä. Matalalla vedellä ei edes veneestä meinaa päästä rannalle. Peräpaaluja saisi myös olla rutkasti lisää, 4,5 metrinen pulpettiveneeni menee betonin alle laitakiinnityksellä, käy siinä sitten torilla ja kaupoilla.

Meriniityssä oli ennen jäteasema kaupungin Satamakadun varikon kohdalla ja siinä joessa laituri. Siitä oli hyvä käydä rauta- ja lautakaupoissa yms., nyt rannat ovat yhtä rutakkoa mereen saakka, mätiä paaluja vinksin vonksin. Koska jokipenkkojen saneeraus etenee? Joen eteläpuolelle saisi mukavaa puistoaluetta liki Piiroselle asti.

Uimari

Paljonkohan ko.kohdassa on vettä? Veikkaan, että alle 150 senttiä

luetun ymmärtäminen

Ei ollutkaan kyse veden syvyydestä vaan joesta pois pääsystä.

Uimari

Niin mistä se vaaraan joutuminen sitten syntyi. Senkun ois seissyt jalat pohjassa. Että se luetun ymmärtämisestä!

rutakko

Jos se olisi noin, niin kukaan ei koskaan olisi hukkunut eikä tulisi hukkumaan tohon rutakkoon. Koita mennä seisomaan sinne joenpohjaan niin huomaat miten se homma menee…

Uimari

Kokeiltu on!

Tikkaat

Miksi tikkaat pitäisi jättää talveksi? Miksi niitä ei voi poistaa talven ajaksi?

Make

Varmaan koska jäät tulee ja menee. Veteen voi tippua vaikka päivää ennen kuin se jäätyy, ja mitäs sitten, kun ne vähäisetkin tikkaat puuttuu. Mikä on oikea hetki poistaa ne.

Joki puhtaaksi

Koittakaa ekaksi puhdistaa jokea ja sen jälkeen korjata puutteet, köydet, aidat tms.

sandepasande

Itsekin olen auttanut määräilemällä ja näyttämällä tikkaiden paikan siitä reunavallista yhdelle nuorelle miehelle. Sieltä Salon joesta pääsi ylös juuri siitä torin ja junasillan välisestä kohdasta. Pääsi ylös, kun räpiköi siellä väliin matalassa ja väliin syvemmässä joessa. Ei olisi jaksanut tulla ylös, mutta piti vaan neuvoa ja kannustaa niin ui ja välillä oli seisomassa pohjassakin. Ja sitten valitti, kun pääsi ylös, kun vaatteet oli märät ja kylmät. Oli syksy (vesi oli kai kylmähköä jo) ja promilleja oli nuoren miehen veressä ilmeisesti jonkun verran, kun oli sinne edes hypännyt? Ei selvinnyt miksi oli edes hypännyt jokeen, ehkä ei vaan huomannut reunaa yms?… Lue lisää »