Dramatiikkaa ja romantiikkaa, pelkoa ja juhlaa, itkua ja naurua. Sitä kaikkea tarjoilee Somerniemen Musiikkiteatterin uusi näytelmä Sommerå. joka kertoo pikkukaupungin elämästä ja monenlaisista hahmoista. Sommerå osoittaa pikkukaupungin avarakatseisuuden: tässä kylässä erikoisuus on tavallista.

Tarinaan sisältyvät Someron viime aikojen puheenaiheet eli öisin kaahailevat lintta-Volvot, salaperäiset hyväntekijät nimettömine lahjoituksineen ja uuden koulun rakentaminen kirjaimen muotoon: ”tehdään siitä vaikka ruotsalainen å!”.

Tove (Aino Kesäniemi) ja Armi (Aino Ojala) elävät nuoruutensa parasta kesää. Kuva: SSS/Minna Filppu

Somerniemen Musiikkiteatterin näyttämönä on tänä kesänä Someron jäähallin kaukalo, koska Somerniemellä uudistetaan vanhaa katsomoa.

 

Sommerån juhannusjuhliin osallistuvat kaikki. Kuva: SSS/Minna Filppu

 

Lue lisää perjantain lehden kulttuurisivuilta