Tekniikkaongelmat pilasivat Simo Laaksosen sunnuntain kilpailun – lauantaina yhdeksäs sija

0
Simo Laaksonen menetti mahdollisuudet sunnuntain kilpailun kärkisijoihin heti alussa. (kuva: GP3/LAT)

Marttilalaisen Simo Laaksosen GP3-sarjan viikonvaihteen parhaaksi anniksi muodostui lauantain kilpailun yhdeksäs sija ja sitä kautta kaksi sarjapistettä. Sunnuntain toinen startti Itävallan Spielbergissä kaatui tekniikkaongelmiin, jotka pudottivat 19-vuotiaan miehen 15:nneksi.

Laaksonen lähti sunnuntain kilpailuun yhdeksännestä ruudusta, ja hyvin lähtikin.

– Kauden paras startti, ja sen jälkeen tuli seinä vastaan. Lämmittelykierroksella vaihteistoon iski joku tekninen vika. Vaihteisto ei suostunut vaihtamaan ykkösvaihteelta kakkosvaihteelle. Startissa kävi samoin.

– Kun en saanut kakkosvaihdetta päälle, niin muut ajoivat molemmilta puolilta ohi. Sama ongelma uusiutui vielä radan ensimmäisessä mutkassa, jossa sitten loputkin koko letkasta ajoi minusta ohi, Laaksonen kertasi alkumatkan ikäviä vaiheita tiedotteessa.