Viikate heiluu ja riukuaita rakentuu – Paimion Askalankoskella vietetään perinteistä ketoleiriä

0
Paimiolainen Meeri Puurunen niittää rantatörmää yhdessä poikiensa Ossin,6, ja Einon,4, kanssa.

Paimionjokilaakson perinnemaisemissa Askalankoskella järjestetään tällä viikolla ketoleiri jo 26. kerran. Varttuneempaa väkeä houkuttelevan leirin ohjelma sisältää perinteistä talkootyötä, kuten heinän niittoa, riukuaidan rakennusta ja pöheikköjen raivausta.

Monet ottavat leirille mukaan myös jälkikasvuaan, kuten paimiolainen Meeri Puurunen, jota rantatörmän niittourakassa auttavat hänen lapsensa Ossi ja Eino. Nelivuotias Eino tosin lähinnä kannustaa, sillä hänelle ei ole vielä uskallettu antaa viikatetta.

Tämä on Puurusen neljäs vuosi ketoleirillä.

– Taidot karttuvat vuosi vuodelta. Usko tai älä, niittämiseen jää koukkuun, hän vakuuttaa.

Myös lapset viihtyvät ketoleirillä, sillä talkootyö on yhteistä puuhastelua, hän sanoo.

Lue lisää 12.7.2018