Birkkalan tilan Simo Larmo hopealle Vuoden nuori yrittäjä -kilpailussa

0
Vuoden nuori yrittäjä -kilpailussa palkittu Simo Larmo tilan myllyssä. Takana myllyä käyttävä Pertti Sipovaara. Kuva: SSS-arkisto/ Kirsi-Maarit Venetpalo

Birkkalan tilan Simo Larmo palkittiin perjantaina Vuoden nuori yrittäjä 2018 -kilpailun toiseksi parhaana.

Spelttiin erikoistunut sukutila sai Larmosta nuoren isännän neljä vuotta sitten. Larmon vanhemmat aloittivat speltin viljelyn yli 20 vuotta sitten, ja tila on toiminut tämän ikivanhan viljelykasvin puolestapuhujana. Nuoren yrittäjän tavoitteena on kasvattaa etenkin vientiä.

Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun tuomaristo kiittelee Larmon uudistumistarmoa.

– Birkkalan tila on palkinnon arvoinen osoittaessaan sen, miten maailman perinteisin elinkeino voi pysyä jatkuvassa muutoksessa mukana ja kasvaa käsityöläisyydestä täysveriseksi yrittäjyydeksi, todetaan Suomen Yrittäjien tiedotteessa.

– Maatilayrittäjyyden etuna on se, että täällä saa olla koko ajan kädet siellä mullassa, siellä on paljon niitä käytännön töitä, Larmo itse sanoo.

– Mutta mikään ei estä laajentamasta konseptia – sitten lähdetään itse tekemään omaa brändiä ja myyntityötä ja markkinointia. Se on ollut hyvin tärkeää itselleni, että saa tehdä hyvin laajasti, ettei ole vain sitä perustuotantoa.

Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun voitti Laten koneen yrittäjä Lasse Saarenpää Etelä-Pohjanmaalta ja kolmanneksi tuli siivousyritys Kiffelin yrittäjä Jenni Parpala Pohjanmaalta.

Kilpailun finalistit valittiin Suomen Yrittäjien aluejärjestöjen järjestämien alueellisten alkukilpailujen 18 voittajan joukosta. Finalisteista parhaat valitsivat yrittäjä Niklas Nukari, yrittäjä Anna Perho, yrittäjä Kati Rauhaniemi, Yksityisyrittäjäin Säätiön edustaja Sam Nieminen ja digi- ja koulutusasioiden päällikkö Joonas Mikkilä Suomen Yrittäjistä.