Elina Kakko voitti jälleen yhden nuorten Suomen mestaruuden – korkeushyppytulos oli hänen ulkoratakauden parhaansa

0
Elina Kakko "otti omansa" Laitilassa. (kuva kesäkuun Tähtikisoista Raaseporista: Suomen Urheiluliitto/Anssi Mäkinen)

Perttelin Peikkoja edustava yleisurheilija Elina Kakko kasvatti massiivista nuorten SM-mitalien määräänsä jälleen yhdellä täysosumalla. Kakko oli ykkönen 22-vuotiaiden naisten korkeushyppykilpailussa Laitilassa.

Voitto tuli ylivoimaisella erolla ja myös hyppääjän omaan tasoon nähden hyvällä tuloksella. Ensimmäisellä yrityksellä ylittynyt 182 senttimetriä on hänen ulkoratakauden paras tuloksensa.

Salolaismitalit eivät jääneet korkeuskisassa yhteen. Vilppaan edustaja Saara Sinervo onnistui loukkaantumistilanteen kannalta vaikean alkukauden jälkeen pronssin ja tuloksen 171 arvoisesti. Mitalistien tietä siloitti omalta osaltaan Ella Junnilan yltäminen aikuisten EM-kilpailuihin ja sitä kautta hänen poissaolonsa Laitilasta.

Kakon ylivoimaisuudesta suomalaisessa tyttöjen korkeushypyssä kertoo se, että Kakko on voittanut ulkoradoilla seitsemän kahdeksasta mahdollisesta Suomen mestaruudesta. Kun mukaan laskee hallikisat, on hänellä useita kymmeniä arvometalleja nuorten SM-kisoista. Aikuisten puolella moniotteluun keskittyvältä Kakolta löytyy toistaiseksi yksi halli-SM-hopea korkeushypystä.

Kuusjoen Humun Sara-Elise Ruokonen ylsi pronssille 19-vuotiaiden naisten 3 000 metrin estejuoksussa. Ruokosen loppuaika 11.17,22 paransi hänen ennätystään lähes viidellä sekunnilla.

Ennätysparannusta tarvittiinkin, sillä neljänneksi sijoittunut Mona Af Forselles hävisi Ruokoselle runsaalla neljällä sekunnilla. Mestari Salla Laukkanen pinkoi ajalla 10.41,55 aivan omilla minuuttilukemillaan.