Huipputaiteilijat koristavat Saloa – katutaidetta tulee viljasiilon ja poliisilaitoksen julkisivuihin

8
Poliisitalon päätyä pestiin tiistaina. Pääty tulee saamaan vielä uuden pohjamaalauksen ennen kuin katutaideteoksen tekeminen alkaa.

Suomen suurin julkisen tilan taidetapahtuma UPEA tulee tänä vuonna myös Saloon. Taidefestivaali tuo maailmanluokan taiteilijat luomaan taideteoksen Salon poliisilaitoksen ja viljasiilon julkisivuihin.

Salon lisäksi tapahtuma levittäytyy yli kymmeneen muuhun kaupunkiin. Mukana ovat esimerkiksi Helsinki ja Tampere. Varsinais-Suomesta ei ole Salon lisäksi mukana muita kaupunkeja.

Festivaalin aikana tehdään kaupunkikuvaan toistakymmentä pysyvää julkisen taiteen teosta. UPEA järjestetään nyt kolmatta kertaa. Sen takana on Upeart-taidekollektiivi.

 

Toinen Saloon tehtävistä teoksista tulee viljasiilon seinään. Sen tekee abstraktia ja esittävää taidetta yhdistävä Fabio Petani .

Petanin työtä aletaan tehdä viljasiiloon jo loppuviikosta.

3D-taitelija Leon Keerin teos puolestaan muotoutuu Salon poliisilaitoksen julkisivuun.

Keerin on tarkoitus aloittaa työt teoksen parissa ensi viikolla. Tarkempaa päivämäärää ei ole vielä kerrottu julkisuuteen.

Kummankaan Saloon tehtävän taideteoksen luonnokset eivät ole UPEA-taidefestivaalin järjestäjien mukaan vielä nähtävillä.

Lue lisää päivän lehdestä.

P.S.

Hienoa, juuri tällainen sopii Salo-lookiin.

Sanna

Vihdoinkin! Johan tässä on pari vuotta asiasta puhuttu ihan kaupunkikehityslautakunnassakin.

MDI

Järkkyä, ettei siiloille ole tehty mitään vuosikymmeniin. Onko osuuskauppapuolue niin vahva, että ei uskalleta antaa uhkasakkoja.

Joku Masan Maalausfirma tekisi tälläkin ”taiderahalla” vuosia kestävää, siistiä jälkeä.

matti

Mikä on huipputaiteilija? Miten huippua sovelletaan taiteeseen?

Jyrki

Laittakaa siihen Sauli Niinistön kuva.

Luokkakaveri

Hyvä ehdotus. Sauli kävi keskikoulua kadun toisella puolella vanhassa puutalossa, joka on vuosia sitten hävitetty. Olisi ollut myös suojelun tarpeessa.

Pohjois-Korea

Ethän ole tosissasi ?

yks mamma

Nyt on hyvältä tuntuva juttu! Odotan lopputulosta innolla!